Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • AFERA „SNIMAK“: Pljevaljsko tužilaštvo podiglo optužni prijedlog protiv direktora Centra za socijalni rad i 11 pomoćnika

AFERA „SNIMAK“: Pljevaljsko tužilaštvo podiglo optužni prijedlog protiv direktora Centra za socijalni rad i 11 pomoćnika

centar
P
ljevaljsko tužilaštvo podiglo je, u okviru afere „Snimak“, optužni prijedlog protiv direktora pljevaljskog Centra za socijalni rad Jusa  Ajanovića i njegovih 11 saradnika: Ermina Nuhanovića, Vanje Sokić, Dragoljuba Mazalice, Seada Vesnića, Dragana Tošića, Rada Strunjaša, Nade Borović, Abdulaha Šulovića, Sadika Buluta, Muamera Hadžalića i Ranka Despotovića zbog učešća u kupovini glasova na parlamentarnim izborima 2012. godine, odnosno u aferi „Snimak“, pišu današnje dnevne novine.

AFERA „SNIMAK“: Pljevaljsko tužilaštvo podiglo optužni prijedlog protiv direktora Centra za socijalni rad i 11 pomoćnika
Portal AnalitikaIzvor

Svi oni su članovi Opštinskog odbora DPS-a u Pljevljima.

Na osnovu dokaza sa kojima je raspolagalo, Tužilaštvo nije moglo da utvrdi da je u radnjama osumnjičenih bilo elemenata krivičnog djela povreda opredjeljenja pri glasanju, jer niko od 26 saslušanih svjedoka nije potvrdio da je novac dobio da bi glasao za DPS, navodi se u optužnom prijedlogu.

Tužilaštvo je odbacilo prijavu protiv Suada Numanovića, Joke Đačić i Duška Kneževića.

Optuženi Ajanović i Nuhanović se terete da su zloupotrijebili službeni  položaj, dok se ostali terete zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju.

Ukoliko protiv Ajanovića i Nuhanovića bude dokazana krivica u sudskom procesu,  prijeti im kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, piše Dan.

Ukoliko se radi o novčanom iznosu od tri hiljade eura, moguće je izreći kaznu i do osam godina zatvora, dok je za iznos od preko trideset hiljada eura predviđena zatvorska kazna i do dvaeset godina, objašnjava list.

Prema objašnjenju iz Tužilaštva, krivična prijava koju je podnio MANS je odbačena protiv tadašnjeg ministra za rad i socijalno staranje Suada Numanovića, koji je pljevaljskom Centru za rad i socijalno staranje uplatio 19 hiljada i 750 eura državnog novca, na ime jednokratnih pomoći, piše Dan.

Despotović nije bio obuhvaćen krivičnom prijavom MANS-a ali je tužilaštvo toko izviđaja došlo do podatka da je on, a ne Dušan Knežević, dijelio novčanu pomoć u MZ Golubinja.

 

Portal Analitika