Ostalo

Svindal najbrži u Biver Kriku

Svindall2
N
orveški skijaš Aksel Lund Svindal pobjednik je drugog spusta sezone koji je za Svjetski kup vožen večeras u Biver Kriku.

Svindal najbrži u Biver Kriku
Portal AnalitikaIzvor

On je do druge pobjede ove sezone, ukupno 23. u Svjetskom kupu, došao u vremenu minut, 44 sekunde i 50 stotinki. Svindal ove sezone ima superveleslalomsku pobjedu u Lejk Luisu. Norvežanin je večeras za 17 stotinki bio brži od drugoplasiranog Austrijanca Hanesa Rajhelta, dok je trećeplasirani Italijan Peter Fil imao 20 stotinki slabije vrijeme od pobjednika.

Kanadski skijaš Manuel Paradis Ošborn osvojio je četvrto mjesto, peti je bio Švajcarac Patrik Kueng, a šesti njegov sunarodbik Beat Fojc. Pobjednik prvog spusta sezone, Italijan Dominik Paris, nastup u Biver Kriku završio je na devetom mjestu.

Svindal je pobjedom u Biver Kriku preuzeo vođstvo u plasmanu spusta sa 150 bodova. Paris je drugi sa 129, dok je treći Austrijanac Klaus Krol, drugoplasirani iz Lejk Luisa, sa 86 bodova. Svindal je vodeći i u generalnom plasmanu Svjetskog kupa sa 300 bodova. Austrijanac Marsel Hiršer je drugi sa 160, dok je treći Rajhelt sa 142 boda.

Biver Krik će sjutra biti domaćin superveleslaloma, a u nedjelju veleslaloma. (Mina)

 

Portal Analitika