Region

Hrvatska: Pupovcu zaprijećeno smrću

0612miloradpupovacok
K
lub SDSS-ovih zastupnika u Saboru zaprimio je danas e-mail sa uvredama prema pripadnicima srpske nacionalne manjine i prijetnjama smrću predsjedniku Kluba i potpredsjedniku stranke Miloradu Pupovcu, javlja Hina.

Hrvatska: Pupovcu zaprijećeno smrću
Portal AnalitikaIzvor

"Unazad nekoliko dana, na ime saborskog zastupnika Milorada Pupovca stiže pošta neprimjerenog i prijetećeg sadržaja, u kojoj se prijeti i smrću, sa izrazitim govorom mržnje i uvredama prema pripadnicima srpske manjinske zajednice", saopštio je Klub SDSS-a.

Poruka je poslata s elektronske adrese koja sadrži ime i prezime, ali nije potpisana. Pupovac je Hini potvrdio da je primio prijeteće pismo, koje je prijavljeno policiji.

"U posljednje vrijeme primili smo veći broj uvredljivih pisama nego inače, a ovoga puta pismo je sadržavalo i prijetnju smrću", rekao je Pupovac u telefonskoj izjavi za Hinu.

Iako je primio prijetnju smrću, Pupovac neće tražiti policijsku zaštitu.

"Ovo je moj grad i želim normalno živjeti sa svojim sugrađanima", rekao je on.

Uzrok povećanog broja uvredljivih i prijetećih pisama Pupovac vidi u "antimanjinskoj i antisrpskoj atmosferi u Hrvatskoj, zbog koje raste broj ljudi koji smatraju da sebi mogu dopustiti takve stvari".

Nije želio da kaže ko širi takvu atmosferu, ali je kazao kako se "lako može vidjeti ko to čini u pogledu ćirilice i manjinskih prava".

"Zagovornici toga su vrlo glasni i primjetni u javnosti. Ne želim ih imenovati, ali činjenica je da, nažalost, u posljednje vrijeme primamo znatno više takvih pisama", rekao je Pupovac.

Naglasio je da je uvredljiva pisma ranije dobijao na privatnu i adresu na Filozofskom fakultetu, a da je ovo prvi put da mu pišu u Sabor.

Pismo uvredljivog i vulgarnog sadržaja nedavno je dobio i predsjednik Kluba nacionalnih manjina, zastupnik bošnjačke manjine Nedžad Hodžić. To  pismo je pred saborskim plenumom pročitao upravo Pupovac.

Portal Analitika