Politika

Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Filipina

0612filip
N
ovoimenovana, izvanredna i opunomoćena ambasadorka Filipina u Crnoj Gori  Eleanor L. Jaucian-i predala je predsjedniku Crne Gore Filipu Vujanoviću akreditivna pisma. Ona će dužnost obavljati na nerezidentnoj osnovi.

Vujanović primio akreditivna pisma novoimenovane ambasadorke Filipina
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je ponovio izraze saučešća zbog katastrofalnih posljedica tajfuna koji je prošlog mjeseca odnio hiljade života i povrijedio više desetina hiljada stanovnika,  nanoseći ogromnu štetu Filipinima. Obavijestio je da je Crveni krst Crne Gore preuzeo aktivnost u prikupljanju pomoći, iskazujući tradicionalnu solidarnost pri saniranju posljedica velikih elementarnih nepogoda.

Kako se navodi u saopštenju, Predsjednik je iskazao uvjerenje u mogućnost bolje ekonomske saradnje i potrebe za uspostavljanja ekonomskih partnerstava između Crne Gore i Filipina.

Ambasadorka Eleanor L. Jaucian-i se zahvalila na izrazima žaljenja u njihovoj velikoj tragediji i za pomoć koji Crveni krst Crne Gore prikuplja. Ona je saopštila da Filipini pripremaju regionalni biznis forum i pozvala Crnu Goru da uzme učešća u njemu, saglašavajući se sa potrebom zajedničkih aktivnosti za sadržajnijom ekonomskom saradnjom.

 

Portal Analitika