Abiznis

OGLAS: KAP na prodaju za 52.469.000 eura

novi_kap
O
glas za prikupljanje ponuda za kupovinu imovine Kombinata aluminijuma Podgorica KAP u stečaju objavljen je danas na sajtu kompanije, www.kap.me. Procijenjena vrijednost ukupne imovine KAP-a iznosi 52.469.000 eura, navodi se u oglasu.

OGLAS: KAP na prodaju za 52.469.000 eura
Portal AnalitikaIzvor

Stečajni upravnik Veselin Perišić saopštio je da će oglas takođe biti objavljen i u sjutrašnjem izdanju dnevne štampe.

Institut računovođa i revizora, koji je procijenio imovinu KAP-a, preporučio je stečajnoj upravi da se opredijeli za model prodaje cjelokupne imovine kompanije. Taj model prodaje kao najbolji ranije je predložila i stečajna uprava, prenosi CdM.

Prodaja imovine KAP-a po ovom oglasu vršiće se javnim prikupljanjem pisanih ponuda.

“Imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancija kupcu i bez prava kupca na naknadni prigovor i reklamaciju, i stečajni upravnik ne odgovara za nedostatke na imovini koje kupac utvrdi nakon izvršene kuporodaje”, stoji u oglasu.

Precizirano je da pravo podnošenja pisanih ponuda imaju pravna i fizička lica koja po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti.

Lica koja su zainteresovana za dostavljanje ponuda dužna su da zaključno sa 8. Januarom 2014. godine do 16 časova dostave pisanu ponudu na crnogorskom jeziku u zatvorenoj i zapečaćenoj koverti na adresu Privrednog suda u Podgorici.

U oglasu piše da su lica koja podnesu ponudu za kupovinu ukupne imovine KAP-a dužna da uplate depozit u iznosu 1.000.000 eura, a lica koja podnesu ponudu za kupovinu određenog segmenata imovine duzna su da uplate depozit u iznosu od 10 odsto od procijenjene vrijednosti segmenta imovine za koji je dostavljena ponuda, s tim sto depozit ne može preći iznos od 1.000.000 eura.

Javno otvaranje ponuda sprovešće se 10. januara 2014. godine u 11 časova u Privrednom sudu u Podgorici.

Interesovanje za KAP do sada su pokazali Turci, Njemci, Indijci i Hrvati.

 

Portal Analitika