Društvo

Osumnjičen za podmetanje eksplozivne naprave na vozilo policijskog službenika

0612auto
S
luženici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Nikšić podnijeli su juče Osnovnom državnom tužiocu u Nikšiću krivičnu prijavu protiv D.P. (32) iz Nikšića, zbog osnovane sumnje da je, na štetu N.J, policijskog službenika CB Nikšić, i njegove imovine i drugih lica i imovine u većemo obimu, počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u pokušaju.

Osumnjičen za podmetanje eksplozivne naprave na vozilo policijskog službenika
Portal AnalitikaIzvor

Naime, građani su, 15. jula 2013. godine, putem telefona obavijestili Dežurnu službu CB Nikšić da se na haubi putničkog motornog vozila marke „VW Golf III“, nikšićkih registarskih oznaka, koje je bilo parkirano na parking prostoru u Njegoševoj ulici u Nikšiću, nalazi improvizovana eksplozivana naprava – molotovljev koktel.

Na lice mjesta je upućena patrola policije, koja je obezbijedila lice mjesta do dolaska ekipe za uviđaje. Patrola policije je utvrdila da je pomenuto vozilo u vlasništvu N.J, službenika Centra bezbjednosti Nikšić.

Nakon uviđaja, tokom kojeg su izuzeti tzv. molotovljev koktel i ostali tragovi, službenici CB Nikšić su preduzeli aktivnosti na rasvjetljavljanju ovog događaja, među kojima i prikupljanje potrebnih obavještenja i operativni rad na terenu.

Predmeti i tragovi sa lica mjesta su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

Cjelokupan predmet, uključujući rezultate analiza i vještačenja vještaka odgovarajućih struka, dostavljen je nadležnom tužiocu, koji se juče izjasnio da se u konkretnom slučaju radi o krivičnom djelu izazivanje opšte opasnosti u pokušaju.

Sveukupne policijske mjere i radnje, koje su preduzete od momenta izvršenja krivičnog djela, rezultirale su identifikovanjem osumnjičenog D.P.

Osnovano se sumnja da je D.P. postavljanjem improvizovane eksplozivne naprave – molotovljevog koktela na vozilo u vlasništvu policijskog službenika N.J. pokušao da izazove opasnost po život ili tijelo policijskog službenika N.J. i njegove imovine, kao i život ili tijelo drugih ljudi i imovine većeg obima.

Od D.P. je u policijskim prostorijama CB Nikšić uzeta izjava. Krivična prijava protiv njega je, shodno nalogu tužioca, procesuirana u redovnom postupku.

Portal Analitika