Vaterpolo

PEROVIĆ odabrao za Italiju: Idemo na pobjedu

Vaterpolores06.12
P
rvi od dva odlučujuća mjesta za plasman na finalni turnir Svjetske lige, vaterpolisti Crne Gore odigraće u utorak u Kotoru – rival je selekcija Italije, selekcija o čijim je kvalitetima suvišno govoriti, ali na domaćem terenu, pitaju se samo ''ajkule''. Uoči tog duela na konferenciji za novinare govorili su selektor Ranko Perović i predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić. Selektor Perović odabrao je 14 reprezentativaca za duel sa ''azurima''.

PEROVIĆ odabrao za Italiju: Idemo na pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

SPISAK:

1. Lazović Dejan - Budva

2. Brguljan Draško - Vašaš

3. Pasković Vjekoslav - Galatasaraj

4. Petrović Antonio - Primorje

5. Klikovac Filip - Posilipo

6. Sekulić Luka – Jadran HN

7. Janović Mlađan – Pro Reko

8. Drašković Dragan - Akvakjara

9. Ivović Aleksandar – Pro Reko

10. Mišić Saša - Debrecin

11. Brguljan Darko - Kanotijeri

12. Čučković Uroš - Partizan

13. Šćepanović Miloš - Galatasaraj

14. Konatar Miloš - Budva

''Radi se o veoma interesantnoj utakmici, iz samog razloga jer se radi o dvije reprezentacije koje se nalaze u vrhu svjetskog vaterpola. Dueli ove dvije selekcije odlučiće o putniku na finalni turnir SL. Italija igra u dosta izmijenjenom sastavu, i biće prava nepoznanica za nas. Ali, imamo i mi dosta promjena. Moramo da idemo na pobjedu, da sa što većom razlikom dobijemo meč. Nije presudna utakmica, ali se nadamo da ćemo je riješiti u našu korist. I da bude loš rezultat, imamo još jedan meč sa njima, i šansu da se ispravimo'', poručio je selektor Perović, a onda kratko prokomentarisao izostanak nekoliko ključnih igrača.

''Što se tiče Dragana Draškovića, on nije trenirao mjesec dana, i bio je van stroja, ali se vratio treninzima nekih dvadesetak dana. Nije u top formi, ali sam smatrao da bi mu puno značila ova utakmica, za što brži povratak. Nikola Janović, Jokić i Radić su pošteđeni s obzirom na njihov staž i godine, a nijesmo ni planirali da oni igraju Svjetsku ligu. Iz razgovora sa Nikolom, on je najbliži odluci da napušti reprezentaciju, nego da nastavi da igra. To je njegova odluka, ali se nadamo da će je promijeniti. Aleksandar Radović je pošteđen, jer se teško vraća u takmičarski ritam zbog povrede koju je imao, i nije još dovoljno oporavljen.''

Perović je istakao da je rival izuzetno jak, i da nije lako za dva dana spremiti meč sa tako ozbiljnom selekcijom.

''Što se tiče Italijana, od ekipe koja je igrala u Barseloni, tu su Aikardi, Tempseti, Filjoli, u principu četiri-pet najboljih njihovih igrača. Ostali koji igraju, nema velike razlike među njima.Ali, itekako jaka reprezentacija, što se viđelo i protiv Njemačke. Međutim, ovo je nepoznanica za mene, jer imamo samo dva treninga pred utaikmicu. Jedan radi dobro, drugi loše, i nije lako spremiti utakmicu dva dana pred meč. Nadam se da ćemo iskoristiti pozitivan momenat koji imamo u vaterpolu, poslije odličnog rezultata u Barseloni. nadam se da ćemo nošeni ti dobrim rezultatima, kako seniora, tako i mladih, nadomjestiti nedostatak neuigranosti i kondicije.''

Predsjednik Stručnog savjeta za vaterpolo Petar Porobić naglasio je da je meč sa Italijom itekako važan za našu selekciju.

''Ova utakmica je za nas jako značajna. Ovo je na neki način početak takmičarske sezone, đe nas čekaju tri velika takmičenja, i mjesec dana dužih priprema. Oni imaju jedan kostur igrača, koji su okosnica ekipe, a jedan dio igrača se stalno mijenja. Mislim da je na taj način ekipa uvijek aktuelna, i uvijek je moguće da iznenadi protivnika. Sandro Kampanja pokušava da pred svako veliko takmičenje, sa jednim ili dvojicom igrača, osvježi ekipu. Zato sam mišljenja, da će oni, barem do Rija, uvijek konkurisati za medalju'', poručio je Porobić.

Utakmica sa Italijom igra se u utorak 10.12.2013. u Kotoru u 20 sati i 15 minuta.

Portal Analitika