TV / Film

Priča za koju ne biste saznali da Pol Voker nije poginuo

0512pol
N
akon što se medijima proširila priča o preranoj smrti glumca Pola Vokera, na njegovoj Fejsbuk stranici pojavile su se mnoge priče o njegovom humanitarnom radu i njegovoj plemenitosti. Međutim, mnogima je pažnju privukla priča Irene King, bivše radnice jedne draguljarnice u Santa Barbari.

Priča za koju ne biste saznali da Pol Voker nije poginuo
Portal AnalitikaIzvor

Naime, glumac je još 2004. oko Božića ušao u draguljarnicu u kojoj je radila, a Irena će taj dan zauvijek pamtiti. Ne zbog toga što je upoznala Vokera već zbog onog što je glumac učinio.

Voker je bio u prodavnici kada je mladi par ušao tražeći vjerenički prsten. Kajl Upham se baš vratio s prve misije u Iraku i kupovao novi prsten za svoju vjerenicu kojoj je za oko zapeo dijamantni prsten koji je koštao 9 hiljada dolara. Nažalost, nisu ga mogli priuštiti.

U tom je trenutku, Voker došao do Irene i rekao joj: "Stavite to na moj račun". Nakon što je on izašao, vlasnik je nazvao par i rekao im da se vrate po prsten.

Iako je Irena obećala da nikada neće otkriti identitet kupca, nakon Volkerove smrti, zaključila je da je vrijeme da svijet dozna njegovo dobro djelo. Kristen i Kajl Upham takođe su se javili nakon što je priča postala v hit i dospjela u medije.

"Primijetila sam da je još neko u prodavnici, ali nisam o tome previše razmišljala. Tada smo shvatili da je to Voker. Malo smo ćaskali, a Kajl je spomenuo da se upravo vratio iz Iraka. Sjećam se izraza na njegovom licu. Transformisao se", rekla je Kristen za CBS.

Kada su se vratili po prsten, htjeli su saznati ko ga je platio, ali vlasnik im nije želio otkriti. Par tvrdi da su oduvijek sumnjali da je riječ o glumcu, ali nikada nisu bili sigurni. Sve dok Irena nije priču objavila na Fejsbuku.

Index.hr

 

 

Portal Analitika