Dani omladine u Danilovgradu

0309dgOpstina
N
evladina organizacija “9. decembar” započinje realizaciju projekta "Dani omladine“ od 6. do 13. decembra.

Dani omladine u Danilovgradu
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj projekat je podržan od strane Opštine Danilovgrad, kroz program raspodjele sredstava NVO za 2013. godinu.

U okviru projekta organizovaće se niz aktivnosti sa učenicima Osnovne škole "Vuko Jovović, gimnazije "Petar I Petrović Njegoš", Osnovne škole "Njegoš"- Spuž, gimnazije "Slobodan Škerović" i srednja ekonomska škola "Mirko Vešović" iz Podgorice.

"Ovaj projekat ima za cilj da na zabavan i koristan način obilježi završnicu kalendarske i poslovne godine”, saopšteno je iz NVO "9. decembar”.

NVO “9.decembar” na taj način želi da se zahvali omladini na angažovanju tokom protekle godine.

U trajanju od nedelju dana kroz niz aktivnosti omladina Danilovgrada će se družiti, takmičiti, razmjenjivati ideje, projekte.

U subotu, 7. decembra, organizovaće se debata na temu zaštite životne sredine u gimnaziji "Petar I Petrović Njegoš" sa početkom u 10 sati.

Učesnici debate su srednjoškolci gimnazije "Petar I Petrović Njegoš", Danilovgrad, gimnazije "Slobodan Škerović", Podgorica i srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“, Podgorica.

U nedelji, 8. decembra predviđeno je druženje sa volonterima i aktivistima organizacije.

Matematičke radionice organizovaće se u ponedjeljak, 9. decembra, u Osnovnoj školi ‘’Vuko Jovović” u Danilovgradu u 10.30 sati.

Edukativne radionice na temu zaštite životne sredine održaće se na istom mjestu u 11.30 sati.

Slagalice - kviz znanja održaće se u utorak 10. decembra u Osnovnoj školi "Njegoš" u Spužu, dok će se dan kasnije održati kviz znanja na temu ekologije u Osnovnoj školi „Vuko Jovović”.

Za četvrtak, 12. decembar predviđene su grupne aktivnosti.

Portal Analitika