Abiznis

LUČIĆ: Analiziramo mogućnost kupovine kablovskih operatera

2110m-tel
K
ompanija m:tel analizira poslovanje nekoliko kablovskih operatera, kako bi, ukoliko analize budu pozitivne, kupila neke od njih u cilju jačeg izlaska na tržište televizije i interneta, kazao je Vijestima direktor m:tela Vladimir Lučić.

LUČIĆ: Analiziramo mogućnost kupovine kablovskih operatera
Portal AnalitikaIzvor

- Ovo je od 2007. godine i našeg ulaska na crnogorsko tržište, možda najveća novost na telekomunikacionom tržištu. Opcije su, ili da gradite sami infrastrukturu, ili da preuzmete postojeće igrače na tržištu. Trenutno radimo finansijsku analizu šest kompanija. Prije svega, interesuju nas korisici i infrastruktura. Nama je krajnji cilj, da čak i ako bi nekog preuzeli, faktički preuzmemo korisnike i infrastrukturu, da to bude pod M:telom, jer smatramo da postojeći kablovski operateri teško mogu opstati na ovom tržištu u konkurenciji sa Telekomom Crne Gore, koji jedini može ponuditi sve četiri usluge i smatram da smo mi ili Telenor jedina konkurentna snaga - ocijenio je Lučić.

On nije želio da precizira poslovanje kojih kompanija analiziraju, ali je rekao da su iz m:tela u avgustu svim kablovskim operaterima u Crnoj Gori poslali dopis, kojim traže da, ako su zainteresovani za prodaju, puste njihovog konsultatanta da uradi procjenu.

Lučić je podsjetio da su iz te kompanije prije nekoliko mjeseci najavili da u narednih pet godina planiraju značajnije da investiraju u fiksni internet i multimediju.

Direktor m:tela je saopštio da će za tri mjeseca znati da li će ta kompanija krenuti u kupovinu nekih operatera ili u izgradnju vlastite kablovske infrastructure, koja bi omogućila pružanje brojnih usluga krajnjim korisnicima, ali i da se snažnije zakorači na tržište fiksne telefonije i IP televizije.

 

Portal Analitika