Politika

VUČIĆ: Sa Crnom Gorom želimo najbolje moguće odnose bez miješanja u unutrašnje stvari

vucic
P
rvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je da ta zemlja nema ambicije da se miješa u unutrašnje stvari Crne Gore. On je rekao da Srbija želi najbolje odnose sa Crnom Gorom i da će Beograd učiniti sve da dobre namjere pretoči u praksu, kako bi po tome, Crna Gora i Srbija bile prepoznate u regionu.

VUČIĆ: Sa Crnom Gorom želimo najbolje moguće odnose bez miješanja u unutrašnje stvari
Portal AnalitikaIzvor

Vučić je u emisiji  TVCG „U centar“, autora Andrije Nikolića, kazao da je teško bilo prihvatiti rezultate referenduma, ali danas kada su emocije splasnule, zvanični Beograd neće miješati u unutrašnje strane Crne Gore, što je direktno prenio premijeru Milu Đukanoviću kada je posjetio Podgoricu.

- Da, hoćemo najbolje moguće odnose. Hoćemo da ih gradimo za narednih sto godina. Hoćemo da i oni koji dođu poslije nas na isti način razmišljaju. Hoćemo da svi znaju koliko je nama važna Crna Gora, i koliko je Srbija važna Crnoj Gori, rekao je Vučić.

On je istakao da ga „strašno zanima kako će da žive Srbija i Crna Gora“

- Strašno me zanima kako mogu Srbija i Crna Gora da žive bolje. Mislite li da Srbija i Crna Gora mogu bolje živjeti ako jedni udaraju u klin a drugi u ploču i da će od toga neko imati boljitak? Vi, dakle, možete da govorite jednu stvar nekada...Ali kada dođete na vlast vi morate da se ponašate odgovorno i u interesu naroda. Znaju to ljudi da prepoznaju, naveo je Vučić.

Prema njegovim riječima, cilj Srbije je dobar odnos sa Crnom Gorom.

- Ja nikoga neću da lažem da nije. Izvinite, pa mi poštujemo legalno izabtranu vlast u Crnoj Gori i sa njihovim predstavnicima razgovaramo.Nema tu šta drugo, objasnio je Vučić.

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije je dodao da je u Srbiji postajala neka vrsta ratne atmosfere, prema svemu što dolazi iz Crne Gore.

- U svemu se vidjela „kuhinja Crne Gore“, kao što se u Crnoj Gori u svemu vidjela „kuhinja Srbije“. I neka je svega 10 posto bilo tačno, opet je bilo previše i to je kontaminiralo naše odnose. I sadašnjost i budućnost i sve drugo. Mi smo riješili da to prekinemo, zaključio je Vučić.

Portal Analitika