Politika

Bogosavljević: Crna Gora je hrabrije morala ući u EU integracije

srdjan
D
irektor agencije Ipsos Stratedžik marketing Srđan Bogosavljević ocijenio je da je Crna Gora, nakon sticanja nezavisnosti, morala ući hrabrije u EU integracije.

Bogosavljević: Crna Gora je hrabrije morala ući u EU integracije
Portal AnalitikaIzvor

- Mislim da je Crna Gora, na početku, mogla hrabrije da uđe u evropske integracije i da vjerovatno zakači neki „srednji vagon“ u toj evropskoj kompoziciji- između Hrvatske i Srbije. Bojim se sada da, pošto nije iskoristila, čekati Srbiju sa cijelom kompozicijom, rekao je Bogosavljević u emisiji „Načisto“ Televizije Vijesti, autora Petra Komnenića.

Kaže da se na osnovu dugogodišnjeg istraživanja, može izvući zaključak da bi najveća opasnost za vladajući DPS mogao biti udruženi nastup opozicije.

- Čista matematika kaže da DPS nema sam većinu, ili da može da ima sa manjinama na izrazito malu izlaznost. Ukoliko bi opozicija nastupila udruženo, to bi bila jedna egal borba gdje se ne bi rasipali glasovi. U tom slučaju, bi odlučivale nijanse i vjerovatno opozicija bi imala šanse da formira vlast kada bi bila kompletna i harmonizovana. Sada na to dolazi druga stavka, može li opozicija da bude harmonizovana potpuno. Sumnjam da toliko različitih frakcija može da uđe u neki zajednički front-bez gubitaka, zaključio je Bogosavljević.

Portal Analitika