Društvo

Uhapšen državljanin BiH zbog sumnje da je počinio 24 krivična djela

haps
S
lužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave policije, Centra bezbjednosti Bar su Osnovnom državnom tužiocu u Baru podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava prethodno podnijetih po nepoznatom počiniocu, protiv državljanina Bosne i Hercegovine, A.A. (26) iz Zavidovića, zbog osnovane sumnje da je počinio 10 imovinskih delikata – šest krivičnih djela teška krađa i četiri krivičnih djela teška krađa u pokušaju, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen državljanin BiH zbog sumnje da je počinio 24 krivična djela
Portal AnalitikaIzvor

Policijske aktivnosti ukazuju na osnovanu sumnju da je A.A. krivična djela počinio na području Opštine Bar, u periodu od 19. oktobra do 22. novembra 2013. godine, na način što je podesnim sredstvom provaljivao u poslovne objekte (frizerske salone, kafe bar, agenciju i butik), iz kojih je u šest slučajeva otuđio ukupno oko 435 eura, garderobu vrijednosti 1.400 eura, lap top, mobilni telefon, naočare za sunce, USB modem i alat, dok u četiri slučaja nije otuđio ništa.

Policijski službenici su pronašli i vlasnicima vratili dio otuđenih stvari, dok se za ostalim stvarima traga.

Poseban izvještaj protiv A.A. je procesuiran u redovnom postupku.

Podsjećamo da su službenici Odjeljenja bezbjednosti Ulcinj krajem novembra ove godine protiv A.A. Osnovnom državnom tužiocu u Ulcinju podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivičnih prijava po nepoznatom počiniocu, zbog osnovane sumnje da je na području Opštine Ulcinj počinio 14 imovinskih delikata – 11 krivičnih djela teška krađa i tri krivična djela teška krađa u pokušaju.

Osnovano se sumnja da je A.A, u periodu od 20. avgusta do 19. novembra 2013, godine krivična djela počinio na način što je podesnim sredstvom ili upotrebom fizičke snage provaljivao u poslovne objekte (picerije, frizerske salone, butike, ugostiteljske objekte itd) u Ulcinju, iz kojih je u 11 slučajeva otuđivao novac i druge stvari, dok u tri slučaja nakon premetačine nije otuđio ništa. Osumnjičeni A.A. je, kako se sumnja, iz navedenih objekata otuđio oko 800 eura, ručne satove i nakit u vrijednosti od oko 3.000 eura, kao i mobilni telefon, naočari za sunce i druge stvari.

Službenici OB Ulcinj su takođe pronašli i vlasnicima vratili dio otuđenih stvari, dok se za preostalim otuđenim stvarima traga.

A.A. je tada, uz poseban izvještaj, predat nadležnom tužiocu.

 

Portal Analitika