Region

VUČIĆ: Đukanović nas je preporučio Emiratima, uskoro i zajednička promocija

0512vucic
P
rvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić kazao je u emisiji U centar Javnog servisa autora Andrije Nikolića da je crnogorski premijer Milo Đukanović preporučio Srbiju investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

VUČIĆ: Đukanović nas je preporučio Emiratima, uskoro i zajednička promocija
Portal AnalitikaIzvor

- Za nas je bilo važno da je Đukanović rekao nekoliko lijepih riječi o Srbiji. Možete to da nazovete i posredovanjem. On je bio vrlo korektan kada su ga pitali gdje bi oni mogli za namjensku industriju sa kime UAE da rade, pošto im je trebalo. Rekao je da razgovaraju sa Srbijom, da zovu mene, jer sam tada bio ministar odbrane, jer mi imamo fabrike koje mogu to da riješe. I nije mi Đukanović to rekao, nego sam to saznao od šeika Muhameda kasnije. To je bio naš drugi kontakt, ali prvi put ozbiljan poslovni kontakt vezan za našu namjensku industriju.

Vučić je potvrdio ranije najave iz više crnogorskih ministarstava oko zajedničke promocije Srbije i Crne Gore.

- Mislim da ćemo se dogovoriti oko još jedne stvari, a to je zajedničko istupanje na različitim kongresima, sajmovima, da možemo da pružimo jedinstvenu turističku ponudu. Zato nam je potrebna bolja infrastruktura između Srbije i Crne Gore, da ljudi dođu u Budvu, Herceg Novi, i, zašto ne, da se to pojavi na zajedničkim štandovima. Mislim da ćemo 9. decembra već razgovarati o tome i da će se Đukanović u Podgoricu vratiti sa nekim konkretnim stvarima, da ćemo i mi moći našim građanima da kažemo da smo postigli jasan dogovor i da slijedi potpisivanje memoranduma, predugovora i ugovora – samo da vidimo koji je najbolji način.

Prvi potpredsjednik Srbije osvrnuo se i na kineska ulaganja u naše dvije zemlje.

- Ono što je mene obradovalo, jeste da Crna Gora bira najpovoljnije ponuđače za izgradnju autoputa. Znam da mnogima smeta ako su to kineski partneri, ali nama ne smeta. Mi ne mislimo da su kineske pare – loše pare. Nama su potrebne jeftine pare zato što ne možemo da plaćamo i vraćamo preskupe kredite, i potrebno nam je brzo izvođenje radova. Mislim da ćemo postići veoma konkretne dogovore po tom pitanju, ali ćemo morati da ubrzavamo sve naše aktivnosti, zajednički rad – zaključio je Vučić za TVCG.

Portal Analitika