Društvo

Četrnaest kandidata za nagradu "19. decembar"

4opstina2xb5
Ž
iri za dodjelu Nagrade "19. decembar" za 2013. godinu, na sjednici održanoj danas, utvrdio je listu četrnaest kandidata koji ispunjavaju formalno-pravne uslove za dodjelu nagrade.

Četrnaest kandidata za nagradu "19. decembar"
Portal AnalitikaIzvor

Predloženi kandidati su književnik Radojica Bošković, za za knjigu pjesama "Približavanje nuli"; književnik Gojko Vujošević, za knjigu "Reverzibilni univerzum"; rediteljka Ana Vukotić, za za obnovu Festivala internacionalnog, književnik i akademik CANU Žarko Đurović, za knjigu poezije "Nesmiraji".

Predloženi kandidati su i Tamburaški orkestar „Zvuci sa Ribnice“, za ostvarene rezultate; pisac, pjesnik i esejista Zlatko V. Zlatičanin, za studiju  Mikrokosmos u Njegoševoj "Luči Mikrokozma"; pozorišni reditelj Jagoš Marković, za za izuzetan doprinos kulturi Glavnog grada i za predstave "Lukrecija iliti Ždero" i "Filomena Marturano"; diplomirani inženjer Predrag Petrović, za zasluge u revitalizaciji i afirmaciji Medunskog arheološko-istorijskog kompleksa.

Kandidati su i pjesnik i kulturni poslenik Veselin Rakčević, za prevod i prepjev knjige "Bugarska poezija XX vijeka“; Služba zaštite i spašavanja Glavnog grada – Podgorice, za učestvovanje u spašavanju i izvlačenju rumunskih državljana žrtava saobraćajne nesreće u kanjonu Morača, 23. juna 2013. godine; diplomirani elektro inženjer Branko Stojković, za zasluge i postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu, Osnovna škola "Sutjeska" za rezultate ostvarene u oblasti obrazovanja.

Dalje, kandidati su i Transplantacioni tim iz Kliniko bolničkog centra REBRO u Zagrebu- Prof. Dr Rajko Ostojić, ministar zdravlja u Vladi Republike Hrvatske; Dr Mirela Bušić, zamjenica ministra zdravlja i nacionalna koordinatorka za donaciju organa u Vladi Hrvatske; Prof. dr Željko Kaštelan, direktor Klinike za urologiju KBC Zagreb; Prof. dr Jospi Pasini, transplantacioni hirurg u KBC Zagreb; Prof. dr Nikolina Bašić- Jukić, nefrolog u KBC Zagreb; Dr Jasna Stojić- Brezak, bolnički koordinator transplantacijsko - eksplantacijskog tima KBC Zagreb i koordinator međudržavne saradnje; Dragica Smiljanić, instrumentarka KBC Zagreb; Alojz Berić, anesteziološki tehničar KBC Zagreb i to za superviziju i učešće u deset transplatacija  bubrega, sa timom ljekara Kliničkog centra Crne Gore u Podgorici i književnik Miodrag Tripković za knjigu "Suze i mastilo".

 

Portal Analitika