Abiznis

Sektor energetike može biti interesantan za norveške investitore

4zug1
M
inistar finansija dr Radoje Žugić sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Norveške, akreditovanim u Crnoj Gori, Nilsom Ragnarom Kamsvagom.

Sektor energetike može biti interesantan za norveške investitore
Portal AnalitikaIzvor

Ministar Žugić i ambasador Kamsvag izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dviju zemalja i istakli interes za njenim intenziviranjem. Izraženo je očekivanje da će norveške kompanije pokazati interesovanje za ulaganja u Crnu Goru, posebno u sektoru energetike, u kome naša zemlja, kako je istakao ministar Žugić, raspolaže značajnim, neiskorišćenim resursima. Ambasador Kamsvag izrazio je spremnost da, u tom pravcu, ohrabri i animira norveške investitore.

Ministar Žugić zahvalio se norveškom ambasadoru na programu razvojne pomoći Crnoj Gori, na osnovu koga su, u prethodnom periodu, opredjeljena značajna sredstva za projekte u oblasti reforme pravosuđa, sektora odbrane, energetske efikasnosti, razvoja institucionalnih i administrativnih kapaciteta i dr.

Sastanak je okončan zaključkom da je, uprkos odličnoj bilateralnoj saradnji, neophodno raditi dalje na uspostavljanju mehanizma za produbljivanje saradnje između Crne Gore i Norveške, posebno sa ciljem podizanja nivoa robne razmjene dviju zemalja i privlačenja norveških investitora.

Portal Analitika