Abiznis

Jačanje saradnje Austrije i Crne Gore

4zug
M
inistar finansija dr Radoje Žugić primio je danas u prvu posjetu novoimenovanog ambasadora Austrije, Johana Freliha.

Jačanje saradnje Austrije i Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Ministar i ambasador izrazili su očekivanje da će Crna Gora i Austrija nastaviti uspješnu saradnju i istu unaprijediti, posebno u segmentu jačanja ekonomskih veza. U tom smislu, za Crnu Goru veoma je značajno, istakao je ministar Žugić, da intenziviramo aktivnosti u cilju unapređenja robne razmjene dviju zemalja, privlačenja austrijskih turista i, posebno, austrijskih investitora.

Na sastanku je bilo i riječi o najavljenom revidiranju poreske politike u oblasti osiguranja i uticaju istog na poslovanje austrijskih osiguravajućih kuća, prisutnih na crnogorskom tržištu. Izražen je stav da bi bilo opravdano da se životno osiguranje izuzme od oporezivanja, iz razloga što ga karakteriše niska profitabilnost, sa jedne strane, i što treba podržati razvoj ovog vida osiguranja, koje je u Crnoj Gori zaživjelo u posljednjih par godina.

Ambasador Frelih je izrazio nadu da će njegovo zalaganje, tokom mandata, doprinijeti intenziviranju ekonomskih odnosa dviju zemalja i izrazio podršku procesu učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju.

Portal Analitika