Abiznis

Vuković: Demagoška politika i populizam Šehovića

4vuk
U
komentaru poslanika Socijaldemokratske partije SDP Damira Šehovićaponovo je izostao odgovoran odnos prema najnovijim težnjama Vlade da se obezbijede veći prilivi u državni budžet. Očito da se glumljenjem opozicije u vlasti, poprimaju karakteristike već postojeće opozicije od koje, ovakve kakva je, niko nema koristi, istakao je poslanik Demokratske partije socijalista DPS Filip Vuković.

Vuković: Demagoška politika i populizam Šehovića
Portal AnalitikaIzvor

Šehović je ocijenio da je činjenica-da je DPS odustao od dosadašnje takse euro po euro jer je SDP iznio jasan stav da je za njeno ukidanje.

"Boljom analizom Šehovićevih izjava dolazimo da zaključka da se on zalaže za manje prihode budžeta, politika koju zagovara ima za posljedicu veće troškove za državu, a cijelo vrijeme, navodno, štiti interese građana.  To je suprotno zdravoj logici, a jednako demagoškoj politici. Pošto predlaže rješenja koja znače desetine miliona eura manje prihoda u budžet, očekujemo da  Šehović  ponudi odgovore kako da se  ta sredstva nadoknade. Ili misli da ne treba jedan mjesec podijeliti penzije ili socijalna davanja, možda bi prosvjetari ili medicinski radnici jedan mjesec mogli da volontiraju? Šta od toga nudi Damir Šehović?“, pita Vuković.

Prema njegovim riječima, cijeloj crnogorskoj javnosti je poznato da je Šehović insistirao na stečaju Kombinata aluminijuma Podgorica KAP.

"Da bi prvi po njegovom uvođenju  postavio dilemu i rekao da je pravo pitanje šta dalje sa KAP-om. Dakle, ni sam nije znao šta nakon toga. Umjesto da taj problem država riješi sa 40 miliona eura, kako je predlagala Vlada,  Šehovićevo rješenje  nas je koštao 120 miliona eura.  Ista logika je i danas na sceni. Važan je populizam, a ne posljedice. Naravno, kada ima neko ko će sve te promašaje da ispravi i koriguje“, zaključuje Vuković.

(CdM)

Portal Analitika