Ostalo

COK: Odluka o priznanjima nakon SP rukometašica

NajboljiSportista
K
onačan izbor najboljih sportista i reprezentativnih selekcija u 2013. godini biće odgođeno do završetka Svjetskog prvenstva za rukometašice, na kojem će učestvovati i reprezentacija Crne Gore, odlučeno je na sjednici Izvršnog odbora (IO) Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK).

COK: Odluka o priznanjima nakon SP rukometašica
Portal AnalitikaIzvor

Saopšteno je da će svečana ceremonija proglašenja najboljih biti održana krajem decembra.

IO je usvojio predlog Kategorizacije sportova i sportista i najavio da će ga uputiti nacionalnim sportskim savezima na razmatranje, a nakon toga donijeti konačnu odluku.

“IO je donio odluku o reviziji finansijskog plana, koji će biti umanjen za iznos od oko 40 hiljada EUR, a odnosi se na umanjenje sredstava iz državnog budžeta”, piše u saopštenju COK.

Konstatovano je da Crna Gora za nastup na Olimpijskim igrama mladih, tokom avgusta naredne godine u kineskom gradu Nanjingu, ima dvoje kvalifikovanih takmičara Arsa Milića i Ivanu Šunjević.

Saopšteno je da su dobijene i specijalne pozivnice za učešće mladih sportista u atletici (žene) i tenisu (muškarci).

Na sjednici su usvojeni izvještaji o pripremama za učešće crnogorskih sportista na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

"Na spisku od ukupno devet crnogorskih sportista, potencijalnih učesnika ZOI, nalazi se pet takmičara u alpskim disciplinama (slalom i veleslalom) i četiri u skijaškom trčanju. Konačan spisak učesnika biće poznat 27. januara naredne godine, kada se završavaju sva kvalifikaciona takmičenja na kojima se može ispuniti olimpijska norma. U ovom trenutku je izvjesno učešće samo jednog našeg sportiste - muškarca u alpskom skijanju", piše u saopštenju.

Izvršni odbor je usvojio i izvještaj o učešću crnogorskih sportista na Evropskom omladinskom Olimpijskom festivalu u Utrehtu, na kojem su osvojene tri medalje.

Atletičarka Kristina Rakočević osvojila je zlatnu (disk) i srebrnu medalju (kugla), dok je bronzani bio džudista Arso Milić.

Portal Analitika