Politika

Krivokapić sa Lavrovom sjutra u Kijevu!

ranko-krivokapic
P
redsjednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne Skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić sastaće se sjutra u Kijevu sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, saznaje Portal Analitika. Krivokapić će sjutra učestvovati na godišnjem ministarskom savjetu OEBS-a koji se održava u Kijevu.

Krivokapić sa Lavrovom sjutra u Kijevu!
Portal AnalitikaIzvor

Pored Lavrova, Krivokapić će imati susret i sa šefom njemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom.

- Na ovim sastancima će se pored razmatranja pitanja vezanih za OEBS razgovarati i o bilateralnim odnosima Crne Gore i ovih država, kazao je Portalu Analitika izvor iz crnogorske Skupštine što znači da bi jedna od tema sastanka Krivokapić – Lavrov mogla biti i izjava ruskog ambasadora u Beogradu Aleksandra Čepurina.

Čepurin je prije nekoliko dana crnogorski put ka NATO uporedio sa majmunskom politikom. Tim povodom je ambasador Crne Gore u Rusiji Zoran Jocović obavio razgovor za zvaničnicima ruskog MID-a a šef diplomatije Igor Lukšić je naložio ambasadoru u Beogradu Igoru Jovoviću da razgovara sa Čepurinom.

Krivokapic će se sjutra u Kijevu u svojstvu predjednika PS OEBS-a obratiti Ministarskom savjetu a imaće i niz bilateralnih susreta.

Sastanak ministara vanjskih poslova članica OEBS-a se krajem svake godine održava u državi koja predsjedava organizacijoim i na njemu se razmatraju pitanja od znacaja za OEBS i donose odgovarajuće odluke.

 

 

Portal Analitika