Društvo

Nikčević imenovao nove sekretare SSCG

0412nikcevic
S
aveza sindikata Crne Gore  dobio je nove sekretare Saveza, a to su dr Ljiljana Krivokapić,Vidak Đuranović, Branko Vujisić i Vule Ćirović.
Nikčević imenovao nove sekretare SSCG
Portal AnalitikaIzvor


U Podgorici je, kako se navodi u saopštenju, održana konstitutivna sjednica Glavnog odbora Saveza sindikata Crne Gore. Postupajući po odlukama nedavno održanog XV Redovnog Kongresa SSCG, generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore

mr Marko Nikčević

u cilju efikasnijeg rada organa Saveza sindikata, imenovao je sekretare Saveza sindikata za čije imenovanje je Glavni odbor dao saglasnost.



Kako se navodi, na sjednici su izvšrene i neophodne pripreme za Konstitutivnu sjednicu Skupštine SSCG, čije održavanje je predviđeno za sredinu decembra.



Raspravljano je i o daljim aktivnostima Glavnog odbora u reformi rada SSCG, i zaključeno je da je neophodno izvršiti izmjene Statuta SSCG u roku od tri mjeseca. Na sjednici je razmatrana aktuelna finansijska


situacija u Savezu i načini njenog rješavanja u što hitnijem roku.



Na sjednici je zaključeno da Granski sindikati u najkraćem roku u pisanoj formi iznesu sve probleme s kojima se susrijeću u svojim granama i opštinama, kako bi se članstvo izjasnilo o predstojećim reformama u Savezu i od njega dobila povratna informacija na osnovu koje bi organi Saveza preduzimali konkretne mjere i aktivnosti.



Predloženo je da Granski sindikati daju predloge za izbor Predsjednika Skupštine SSCG, kako bi SSCG nastavio svoje redovne aktivnosti prema zacrtanim planovima, navodi se u saopštenju Sindikata dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika