Abiznis

Šehović o najnovijem porezu: Samo treći pokušaj DPS-a da dobije našu podršku

0412damirsehovic
N
akon što su juče mobilni operatori kazali da je apsolutno neprihvatljivo uvođenje novog poreza koji podrazumijeva da se korisnicima koji imaju više od deset eura računa naplaćuje dodatnih pet odsto poreza, stigle su i prve reakcije članova odobra za ekonomiju i budžet.

Šehović o najnovijem porezu: Samo treći pokušaj DPS-a da dobije našu podršku
Portal AnalitikaIzvor


SDP-ov

Damir Šehović

je u izjavi za Radio Antena M kazao da je činjenica da je DPS odustao od dosadašnje takse euro po euro jer je njegova partija iznijela jasan stav da je za njeno ukidanje, pa je po njegovim riječima, najnoviji porez samo treći pokušaj da se dobije podrška manjeg koalicionog partnera.

Jasniji stav će imati nešto kasnije kada i dodije prijedlog.

Zoran Jelić iz DPS-a smatra da ministarstvo finansija, koje predlaže nove mjere štednje, uopšte ne razmišlja o poboljšanju odnosa dvije partije.

"Vlada to jest ministarstvo finansija predlaže set zakonskih rješenja kako bi se napravila finansijska konsolidacija samog budžeta bez obzira da li neko smatra da je to dobro ili ne. Smatram da u ovom trenutku ekonomske krize ministarstvo vuče zaista prave poteze."

Stoga, Jelić dodaje -i najnoviji porez koji bi tek trebalo da stigne do Vlade, pa pred poslanike, pravo je rješenje. Objašnjava i zašto.

"Ovo je kvalitetnije rješenje iz razloga što će onaj koji više troši plaćatii više. Smatram da će se na ovaj način više sredstava unijeti u budžet jer znamo da veliki broj korisnika prelazi račun od deset eura. "

Iako još nemaju zvaničan stav, Strahinja Bulajić iz Demokratskog fronta smatra da najnovija, kako kaže, vladina ideja ne iznenađuje.

"Vjerujem da to neće biti sve jer će biti još nekih poreza koji će se uvesti. Sada je pitanje mašte njihove na šta sve mogu porez da stave. Tako da je za mene to ništa neobično i ništa neočekivano, na sve smo ovo mi ukazival, kazao je Bulajić.


Portal Analitika