Region

Viktor Restis braniće se sa slobode

0412viktorrestis
G
rčki brodovlasnik Viktor Restis nakon četvoromjesečnog pritvora pušten je da se brani sa slobode, saopštilo je grčko tužilaštvo u utorak. Podsjetimo, Restis je uhapšen zbog navodnih loših kredita kod FBBank koja je bila u većinskom vlasništvu njegove porodice i koja je raspolagala imovinom od 1,6 milijardi eura prije nego što je likvidirana ove godine.

Viktor Restis braniće se sa slobode
Portal AnalitikaIzvor


On je optužen da je koristio svoj uticaj za obezbjedjivanje 5,8 miliona eura bankarske pozajmice svom preduzeću i firmama povezanim sa njim.



Restis, medjutim poriče da je bilo zloupotreba.



Grčkom brodovlasniku je zabranjeno da napušta zemlju, a prema odluci suda, dužan je i da se redovno javlja policiji.



Restis je u Crnoj Gori povezan sa više firmi. Član je odbora direktora grčke kompanije Adriatik propertis koja je zakupac Svetog Stefana, a i osnivač je i vlasnik First fajnenšl banke. Grčka firma Balkan Enerdži, koja je kupila beranski Rudnik mrkog uglja, podružnica je Restis grupe.

Advokatski tim koji je brani Restisa saopštio je javnosti da će se njihov klijent boriti do kraja da dokaže svoju nevinost i da planira  da nastavi sa svojim biznisom u zemlji i u inostranstvu, zajedno sa hiljadama svojih zaposlenih.

Pomorstvo u Grčkoj čini 5 odsto BDP- a i predstavlja jedan od stubova ekonomije ove zemlje. Bogati grčki brodovlasnici decenijama su uživali u velikim poreskim olakšicama, ali od izbijanja krize zapali su u nemilost Vlade zbog sve glasnijih optužbi za utaju poreza i iznošenje novca iz zemlje.

Portal Analitika