Društvo

Šef kriminalističke policije Siniša Stojković oslobođen bez suđenja

0412Sinia-Stojkovi
N
akon što je pet mjeseci, uz obrazloženje da je prenatrpana predmetima, odugovlacila da zakaže suđenje načelniku kriminalisticke policije u Budvi Siniši Stojkoviću, sudija Specijalnog odjeljenja Višeg suda u Podgorici Milenka Žižić, donijela je odluku kojom je iznenadila sve, pišu štampani mediji.

Šef kriminalističke policije Siniša Stojković oslobođen bez suđenja
Portal AnalitikaIzvor


Dnevne novine pišu da je ona krajem prošlog mjeseca donijela rješenje kojim je odbacila optužni prijedlog protiv Stojkovića, tvrdeći da nema dokaza da je on vršio protivzakonit uticaj na osnovnog državnog tužioca u Podgorici

Ljiljanu Klikovac

, da ne preduzima dalje službene radnje u postupku koji se vodi protiv

Milenka Rabrenovica

, zbog prijetnji upućenih novinarki

Oliveri Lakić

.



Da nema dokaza da je okrivljeni osnovano sumnjiv za djelo koje je predmet optužbe, sudija Žižic je tvrdila na osam kucanih strana, koje su Dnevne novine imale na uvid.



Žižic je utvrdila da Siniša Stojkovič nije imao takav službeni položaj koji može biti odlučujući “prilikom posredovanja da se neka službena radnja izvrši ili ne izvrši”.



U rješenju ona podsjeća da se optužnim prijedlogom Stojković tereti da je iskoristio svoju profesionalnu saradju sa tužiteljkom Klikovac i pokušao da utiče na nju da zastane sa odlukom protiv Rabrenovića.



Brinuo se da bi postupkom protiv Rabrenovića ugrozila imenovanje Veselina Veljovića na mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost, što je prethodno ugovoreno u političkom vrhu.



U kontekstu ovih okolnosti sugerisao je Osnovnom državnom tužiocu da se pazi pokrenutog postupka jer bi u suprotnom i on mogao biti razriješen.

 

tekst: CdM, foto: sumadijapress.co.rs

 

Portal Analitika