Abiznis

Begović: U slučaju CEAC država zaštićena

0312begovic
P
rilikom zaključivanja svih ugovora, ili eventualnih poravnanja sa CEAC-om, Vlada Crne Gore bila je vrlo ozbiljan pregovarač i ugovarač, smatra advokat Zdravko Begović. On je apsolutno ubijeđen da je Vlada apsolutno ispoštovala svu domaću i međunarodnu pravnu proceduru.

Begović: U slučaju CEAC država zaštićena
Portal AnalitikaIzvor

Centralno-evropska aluminijumska kompanija, jedan od najvećih akcionara i povjerilaca KAP-a, pokrenula je, po saopštenju iz CEAC-a, arbitražni postupak protiv Vlade Crne Gore i državnih fondova u vrijednosti od od 100 miliona eura.

„I u slučaju da zaista postoji takva jedna inicijativa za odlučivanje, ja sam apsolutno ubijeđen da će Vlada iz takve situacije izaći sa uspjehom“, kazao je Begović za Radio Crne Gore.

On kaže da će Vlada, ukoliko inicijativa za arbitražu zaista bude postojala, primiti tu inicijativu.

„Po nekom mojem pravničkom iskustvu, ja mislim da je to više jedna strategija ove kompanije, kako bi, eventualno, od Vlade Crne Gore prihodovala neka novčana sredstva koja im, možda, objektivno ne pripadaju“, kaže Begović.

Ukoliko, međutim zaista postoji takva inicijativa, odnosno potreba za uspostavljanjem arbitraže između kompanije i Vlade Crne Gore, Begović ponavlja da je apsolutno ubijeđen da je sve urađeno prema važećoj međunarodnoj zakonskoj proceduri, i da, u svakom slučaju, država Crna Gora iz toga spora ne može izaći kao gubitnik.

izvor i foto: rtcg.me

Portal Analitika