Abiznis

DUA najoštrije osudila odluku Vrhovnog suda

zenka
D
emokratska unija Albanaca nakon vanredne sjednice Predsjedništva partije održane povodom odluke Vrhovnog suda Crne Gore, najoštrije osuđuje odluku Vrhovnog suda koju smatra krajnje štetnom i razornom za ionako oronulu ekonomiju grada Ulcinja, saopšteno je Portalu Analitika iz DUA.

DUA najoštrije osudila odluku Vrhovnog suda
Portal AnalitikaIzvor

I ova odluka, kako je saopšteno, kao uostalom i sve druge odluke koje tretiraju pojas Morskog dobra najteže pogađa gradjane Ulcinja od svih drugih primorskih opština Crne Gore, u prilog tome govori i činjenica da nije bilo toliko teško da jednoglasno donesu takvu odluku.

- Nije dovoljno to što je prosjek dubine pojasa Morskog dobra u opštini Ulcinj 600m (pet put veći no u ostale primorske opštine), što 57 odsto teritorije Morskog dobra čini Ulcinj (sve ostale opštine čine 43 odsto), no je trebala i ova odluka Višeg suda kako bi se 100 odsto stekla kontrola nad najznačajnijim privrednim resursom grada Ulcinja. Sigurni smo da kada bi ovi podaci bili obrnuti ,ova odluka i slične njoj ne bi nikad gledale svijetlo dana dapače ne bi se smijele ni donijeti, navodi se u saopštenju.

- Evo prilike, kako se dalje navodi,  da naši poslanici pokažu i dokažu kolko vole svoj grad i kolko su u stanju da čine i pomognu svom gradu .

- Evo prilike da se dokaže kolko vrijedi pozicija predsjednika UO Morskog dobra . Ova odluka Višeg suda nije ništa drugo do nacionalizacija privatne imovine na moderan način , zašto ne kad se zna da 80 odsto ove imovine čine vlasnici Albanci. Pozivamo političke činioce opštine Ulcinj na čelu sa predsjednikom da što hitnije zakažu vanrednu sjednicu skupštine Ulcinja i da se odredi naspram ove odluke, navodi se u saopštenju Demokratske unije Albanaca koju je potpisao Mehmet Zenka.

 

Portal Analitika