Društvo

FZO postavio pristupne rampe za osobe sa invaliditetom

0312pristupnerampefzo
P
ostavljanjem pristupne rampe za lica sa invaliditetom na ulazu filijale Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore u Podgorici ova lica mogu ravnopravno sa ostalim građanima da ovjeravaju zdravstvene knjižice, upute i obavljaju ostale poslove iz nadležnosti  fonda, saopštio je Portalu Analitika portparol Fonda za zdravstveno osiguranje Amer Ramusović.

FZO postavio pristupne rampe za osobe sa invaliditetom
Portal AnalitikaIzvor

-Izgradnja pristupne rampe za osobe sa invaliditetom im mnogo znači jer ovu ustanovu svakodnevno posećuje veliki broj ljudi, a njena izgradnja umnogome je olakšala prilaz zgradi i starim osobama, kao i majkama sa bebama u kolicima. Finansijska sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijedio je fond iz sopstvenih sredstava u iznosu od 7.612 eura, kako je definisano Ugovorom o izvođenju građevinskih radova na izgradnji pristupne rampe za invalidna lica na objektu Fonda za zdravstveno osiguranje u Podgorici. Radove je izvela kompanija „Vukotić-trejd“ iz Podgorice- precizirano je u saopštenju.

Kako se dodaje, postavljanjem pristupne rampe za lica sa invaliditetom na ulazu svoje filijale u Podgorici, Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore kao društveno odgovorna državna institucija doprinijeće boljoj inkluziji osoba sa invaliditetom i njihovoj punoj integraciji.

Portal Analitika