Politika

BOJANIĆ: Krivokapić kao Koštunica - poslovično neobaviješten o incidentu

okmladen
K
olegijum predsjednika parlamenta na današnjoj sjednici ponovo nije donio jednoglasnu odluku da osudi verbalni sukob premijera Mila Đukanovića sa poslanicima Pozitivne Crne Gore.

BOJANIĆ: Krivokapić kao Koštunica - poslovično neobaviješten o incidentu
Portal AnalitikaIzvor

Kolegijum je danas, ponovo razmatrao zahtjev poslanika Pozitivne, koji su tražili da to tijelo osudi ponašanje Đukanovića na poslednjoj sjednici parlamenta, kada je, kako su naveli iz te stranke, njihovog predstavnika, Dritana Abazovića, nazivao budalom i bitangom i pozivao ga na fizički obračun, javlja MINA.

Šef poslaničkog kluba Pozitivne Crne Gore, Mladen Bojanić kazao je da je zahtjev Pozitivne ponovo razmatran jer prethodnoj sjednici Kolegijuma nije prisustvao predsjednik Skupštine, Ranko Krivokapić i predstavnici pojedinih stranaka.

Bojanić je kazao da Krivokapić danas nije želio da se izjasni o zahtjevu Pozitivne, jer nije prisustvao premijerskom satu.

»Krivokapić mi je ličio na poslovično neobaviještenog bivšeg predsjednika Jugoslavije, Vojislava Koštunicu, jer je kazao da neće da se izjasni o osudi jer nije prisustvovao premijerskom satu«, rekao je Bojanić novinarima nakon sjednice Kolegijuma.

On je dodao da predstavnik kluba Socijaldemokratske partije nije htio da se izjasni o osudi Đukanovića, jer, kako je naveo, smatraju da Kolegijum ne može da donosi takvu odluku jer to nije u njegovoj nadležnosti.

»Ne znam ko bi mogao da bude nadležan više od Kolegijuma, a Krivokapić je odbio da se izjasni o osudi, za razliku od parlamentaraca iz Evropskog parlamenta, koji, iako nijesu bili tu, vidjeli su šta se desilo, i stali su u zaštitu parlamenta i poslanika, dok Krivokapić nije našao za shodno da to učini«, kazao je Bojanić.

On je podsjetio da su na prethodnoj sjednici Kolegijuma, zahjev Pozitivne podržali njihove kolege iz opozicije, navodeći da su danas iz Bošnjačke stranke saopštili da osuđuju ponašanje Đukanovića ali neće da potpišu njegovu osudu, jer to treba razmatrati u širem kontekstu.

Bojanić je rekao da su ostale manjinske stranke i Liberalna partija saopštile da neće da osuđuju ponašanje Đukanovića tokom poslednjeg premijerskog sata.

Upitan da li će poslanici Pozitivne ubuduće bojkotovati sjednice parlamenta posvećen premijerskom satu, Bojanić je rekao da će javnost vidjeti reakciju te stranke.

»Premijerski sat biće održan 18. decembra i vidjećete našu reakciju tada, da ne bi unaprijed nagovještavao naše namjere«, zaključio je Bojanić.

 

 

Portal Analitika