Zanimljivosti

Ravan stomak uz samo par trikova

0312stomak
K
oliko god da vježbate i pazite na ishranu nikada nijeste zadovoljni do kraja sa vašim stomakom. Evo nekoliko sajveta šta je najbolje za čvrst i zategnut stomak...

Ravan stomak uz samo par trikova
Portal AnalitikaIzvor

Jedite u pravo vrijeme

Doktorka Nataša Tarner kaže: “Morate da pojedete proteinski međuobrok između 3 i 4 sata popodne. Izaberite proteinsku pločicu, komad sira sa manje masnoća ili bademe sa jabukom. Bez obzira na sve, nemojte da preskočite ovaj međuobrok. Bitan je za ubrzanje metabolizma i regulisanje šećera u krvi. Što je šećer niži, niži je i insulin, a insulin je kriv za masne naslage na području stomaka. Ako jedete svaka tri do četiri sata, regulisaćete šećer. Nikako nemojte da odlažete obroke i da provedete pet ili šest sati bez jela.”

Nabavite loptu za pilates

Trener Larijen Šabut preporučila je laku i efikasnu vežbu sa loptom tri puta nedjeljno. Lezite na leđa, ispružite ruke iznad glave i izravnajte noge. Počnite vježbu tako što ćete loptu držati rukama i dignuti je iznad svojih grudi. Približite noge i loptu uhvati zglobovima pa je spustite na pod. Ponovite ovu vježbu 10 do 12 puta, pazeći da su vam leđa uvek priljubljena uz pod.

Izbjegavajte šećer

“Konzumirajte što manje šećera kako bi održali nizak nivo insulina, pa samim tim visok nivo glukagona. Hormon glukagon je vaš najbolji prijatelj u borbi sa viškom masnog tkiva na stomaku.

Dobro sažvaćite hranu

“Žvakanje je prvi trik pri spriječavanju naduvenog stomaka. Dobro sažvaćite svaki zalogaj!” – Don Džekson Blatner, autor knjige “The Flexitarian Diet”.

Odložite trbušnjake za kasnije

“Predlažem drugačiji pristup: prvo dijeta, zatim kardio vježbe, treće je stvaranje mišića i tek se na kraju posvetite trbušnjacima. Ovo je najbolji način da izgubite višak kilograma u kraćem roku. Potrošite 60 minuta dnevno na pripremanje zdravog ručka, 20 minuta na kardio vježbe, tri do pet puta nedjeljno. 15 minuta tri puta nedjeljno je sasvim dovoljno za vježbe snage, a 5 minuta tri puta nedjeljno za trbušnjake” –savetuje Majt Marfi, autor knjige “The Body You Want in the Time You Have”.

Izbjegavajte so

“So nadima, zato, koristite morsku so umjesto obične. Umjesto soli, začinite hranu biberom, on ubrzava metabolizam.” – Suzan Irbi, autorika knjige "The Bikini Chef“.

Preusmjerite pažnju na drugi dio tijela

Stilistkinja Kim Džonson Gros preporučuje da odjećom preusmerite pažnju na vitke noge ili dekolte koji oduzima dah. Dobar izbor odjeće sakriće svaki nedostatak i naglasiti vaše prednosti.

Izvor: zdravapriroda.com

Portal Analitika