Rukomet

SEHA: Lovćen večeras gostuje Zagrebu

0312rukomet
R
ukometaši Lovćena u petak su nadigrali Partizan u SEHA Gasprom Južni tok ligi, a već danas (18) očekuje ih novi izazov sa još jednom ekipom renomiranog imena sa eks-Ju prostora.

SEHA: Lovćen večeras gostuje Zagrebu
Portal AnalitikaIzvor

Cetinjane protiv Zagreba, ipak, očekuje mnogo teži posao s obzirom da se radi o jednoj od najboljih ekipa regionalnog takmičenja i redovnom učesniku Lige šampiona.

- Jasno je da su oni favoriti i da ne možemo da im prijetimo. Ono u šta mi polažemo nade, jeste njihov umor nakon utakmice sa Celjom u Ligi šampiona. U dobrom smo ritmu, igramo sve bolje, mada se skupilo dosta mečeva u posljednje vrijeme i stiže nas umor jer nemamo dovoljno prostora za rotaciju - istakao je za Pobjedu Igor Marković.

Lovćen i Zagreb igrali su na Cetinju 8. novembra, a hrvatski šampion pobijedio je tijesno - 35:34. Bio je to signal da su izabranici Zorana Abramovića sposobni da pruže jak otpor tako kvalitetnom rivalu.

- Momci su odlično odigrali taj meč i tako nadoknadili to što nijesam bio u prilici da im pomognem (crveni karton). Sigurno je da smo maksimalno motivisani da i u Zagrebu, u takvom ambijentu, odigramo najbolje što znamo - kazao je Marković.

Duel u crnogorskoj prijestonici opomenuo je i rukometaše Zagreba.

- U toj prvoj utakmici, koja je bila izrazito zahtjevna i teška za nas, domaćin nas je iznenadio odbranom 4-2, ali to se ne može ponoviti u revanšu. Svakako, moramo biti oprezni jer iza nas je jedno veliko razočaranje, bolan poraz od Celja Pivovarne Laško u Ligi šampiona. Mislim da smo apsolutni favoriti, ali s obzirom na taj šok koji nam se dogodio u Sloveniji još jednom pozivam na oprez - kazao je trener Boris Dvoršek.

Na oprez poziva i golman Filip Ivić.

- Ne smijemo ih nipošto potcijeniti. Prije dvadesetak dana igrali smo na Cetinju i svi ste imali priliku vidjeti kakva je borbena ekipa taj Lovćen. Momci su se borili do samog kraja i sigurno je da će i u Zagrebu gristi i pokazati zube. Mislim da možemo pobijediti ukoliko budemo koncentrisani. Činjenica je da nas je uzdrmao poraz od Celja, ali život ide dalje i sada se moramo posvetiti Lovćenu.

pobjeda.me

Portal Analitika