Abiznis

Žugić i Drobnič o mjerama fiskalnog prilagođavanja

0312zugadrobnicok
M
inistar finansija Radoje Žugić sastao se sa ambasadorom Mitjom Drobničem, šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, saopšteno je Portalu Analitika iz Ministarstva finansija.

Žugić i Drobnič o mjerama fiskalnog prilagođavanja
Portal AnalitikaIzvor

-Ministar Žugić upoznao je ambasadora Drobniča sa osnovnim smjernicama fiskalne politike Crne Gore za naredni period, definisanim u okviru predloga finansijskog plana za 2014. godinu.

Takođe je bilo riječi o mjerama fiskalnog prilagođavanja implementiranim tokom ove godine i njihovim pozitivnim efektima, kao i o novom setu mjera kojeg je Vlada utvrdila u cilju daljeg snaženja fiskalne stabilnosti. Ministar Žugić je prezentovao nastojanje Vlade Crne Gore da, kroz punu podršku započetim i najavljenim investicijama u turizmu, energetici i drugim sektorima i uz vođenje računa o poštovanju propisanih standarda, posebno u oblasti zaštite životne sredine, stvori pretpostavke za dinamiziranje ekonomskog rasta- navedeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, ambasador Drobnič pohvalio je napore Vlade u tom pravcu i pozdravio transparentnost Ministarstva finansija i inicijativu koja se odnosi na redovnu komunikaciju sa ambasadorima zemalja članica EU, što su, po njegovim riječima, preduslovi uspješnog procesa pregovora za članstvo Crne Gore u EU.

Portal Analitika