Društvo

O skraćenju mandata Skupštini Berane - 11. decembra

0312golubovic
N
akon što je Skupštini Ulcinja nedavno skraćen mandat o tome će  biti  riječi i u Beranama, i to kako je za radio „Antena M“ otkrio predsjednik te opštine Vuka Golubović na sjednici koja je zakazana za 11 decembar.

O skraćenju mandata Skupštini Berane - 11. decembra
Portal AnalitikaIzvor

"Toga dana najvjerovatnije prestaće mandat onim odbornicima koji su sa područja opštine Petnjica i koji su se našli na listi Petnjici. Oni će podnijeti ostavke nakon čega će se  sigurno zakazati konstitutivna sjednica gdje će odbornici sa te liste, nakon verifikacije mandata biti odbornici u sazivu nove skupštine opštine Petnjica", kazao je Golubović.

SNP traži skraćenje mandata zbog, kako navode promjene biračkog tijela u Beranama. Nakon održavanja izbora u Petnjici, birača je, tvrde  skoro 6.000 manje.

Kao razlog  za ostavku prvog čovjeka opštine  navode i potpuno nefunkcionisanje Skupštine opštine.

"Lokalna uprava funkcioniše potpuno realno, vrlo jasno, u skladu sa zakonskom regulativom. Nijesmo imali problema u donošenju odluka, većina je podržavala odluke koje smo  mi saopštavali. Ja mislim da ove izbore mi dočekujemo relaksirano i ubijeđen sam 100 odsto u nastavak mandata koalicije, većine koja je i sada tu", tvrdi prvi čovjek Berana.

Za Golubovića je nerealan i prijedlog SNP da se formira višestranačka komisija koja bi rukovodila Opštinom do konstituisanja novih organa vlasti.

Inače,  prijedlog o  skraćenju mandata Skupštini opštine Berane podržali su  svi odbornički klubovi osim DF, prenosi radio „Antena M“.

Portal Analitika