Društvo

Banka hrane dala doprinos Svjetskom danu OSI

0312banka
B
anka hrane Crne Gore uvijek je imala poseban odnos prema osobama sa invaliditetom i kroz veliki broj akcija pružala je pomoć njenim materijalno najugroženijim pripadnicima. Ovakve akcije  su od posebne važnosti za osnaživanje nevladinih organizacija koje se neposredno bave složenim problemima osoba sa invaliditetom i za promovisanje međusobne solidarnosti, stoji u saopštenju Banke hrane.

Banka hrane dala doprinos Svjetskom danu OSI
Portal AnalitikaIzvor

„Tako je i ovoga puta Banka Hrane dala svoj doprinos Svjetskom danu osoba sa invaliditetom, koji se obilježava danas  kroz pomoć udruženjima koji okupljaju OSI. Pomoć je upućena  Udruženju paraplegičara i Udruženju gluvih i nagluvih iz Kotora , Organizaciji gluvih i nagluvih iz Budve,  kao i Udruženju  gluvih i nagluvih iz Herceg Novog“, navodi se u saopštenju ove organizacije.

Pored pomoći 35 porodica ovih udruženja, Banka hrane je u novembru podijelila 1.525 kg hrane. Donirano je i Udruženju Roma, Egipćana i Aškalija iz Kotora, Akciji za sjever iz Andrijevice  i NVO Most.

„Pozivamo sve koji mogu da daju doprinos humanitarnoj akciji za djecu sa posebnim potrebama pod nazivom "Podari radost" koju Banka hrane Crne Gore organizuje  u saradnji sa Delta citijem od 9 do 14 decembra. Donirajmo slatkiše za: Resursni centar za djecu i mlade "Podgorica", Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju sa Cetinja, Resursni centar  za djecu i osobe sa intelektualnim smetnjama i autizmom "1.jun", Prvo udruženje roditelje i djece sa posebnim potrebama. Da okitimo jelke  za pomenute ustanove pomoći će nam vrtići: Kockica, Kučica, Maša i Čarli Čaplin“, zaključak je saopštenja Banke hrane.

 

Portal Analitika