Politika

VUJANOVIĆ: Očekujem otvaranje poglavlja 23 i 24 do kraja godine

ficopotocnik
C
rna Gora je spremna da pregovorima u oblasti zaštite životne sredine da posebnu vrijednost, uz punu posvećenost države i svih subjekata društva za dostizanje zahtjevnih standarda u toj oblasti, poručio je predsjednik Filip Vujanović.

VUJANOVIĆ: Očekujem otvaranje poglavlja 23 i 24 do kraja godine
Portal AnalitikaIzvor

On se danas u Budvi sastao sa evropskim komesarom za životnu sredinu Janezom Potočnikom.
Kako je saopšteno iz Vujanovićevog kabineta, on je kazao da je zadovoljan dinamikom evropskih integracija Crne Gore, navodeći da očekuje otvaranje poglavlja 23 i 24 do kraja godine.
„Naglasio je spremnost Crne Gore da pregovorima u oblasti zaštite životne sredine da posebnu vrijednost, uz punu posvećenost države i svih subjekata društva za dostizanje zahtjevnih standarda u ovoj oblasti“, kaže se u saopštenju.
On je zahvalio Potočniku za adekvatnu pomoć koja je pružena Crnoj Gori u toj bitnoj oblasti pristupnih pregovora.
Potočnik je, kako se navodi u saopštenju, istakao da uvažava napore Crne Gore da odgovorno i dinamično vodi pristupne pregovore, uz uvjerenje da će dalje otvaranje poglavlja ubrzati proces evropskih integracija.
„Konstatovao je da je to dobar primjer za druge države regiona zapadnog Balkana, čiji je nesumljiv interes članstvo u Evropskoj uniji“, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika