Košarka

DUBLJEVIĆ: Dobile smo sjajnu grupu

DuvljevicCg23
Ž
enska seniorska košarkaška reprezentacija dobila je protivnike po mjeri, a mlada i juniorska selekcija nijesu mogle da dobiju teže rivale, kazao je direktor reprezentativnih selekcija u Košarkaškom savezu Crne Gore Danilo Mitrović komentarišući žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za seniorke 2015. godine i mlađe reprezentativne selekcije koji je obavljen u Minhenu.

DUBLJEVIĆ: Dobile smo sjajnu grupu
Portal AnalitikaIzvor

 

- Seniorke su dobile protivnike po mjeri i vjerujem da će osvojiti jedno od prva dva mjesta u grupi, čime bi izborile plasman na treće uzastopno Evropsko prvenstvo. Za razliku od ženske reprezentacije, mlada i juniorska selekcija nijesu mogle da dobiju teže protivnike i jasno je da će imati težak zadatak da ostvare cilj, a to je opstanak u A diviziji. Kadetska selekcija ima realne šanse da izbori prolaz u drugu fazu, a nakon toga ostaje da se vidi ko će biti protivnici na putu do polufinala u kojem će se boriti za povratak u A diviziju. I juniorke su dobile tešku grupu. Ipak, još je rano za prognoze jer je do početka šampionata u mlađim reprezentativnim kategorijama ostalo još dosta vremena - kazao je Mitrović za sajt KSCG.

Krilni centar ženske reprezentacije Jelena Dubljević kazala je da Crna Gora nije mogla da dobije bolju grupu, jer su Ukrajina, Finska i Njemačka protivnici protiv kojih ''crvene'' imaju pozitivan skor iz prethodnih međusobnih duela.

- Nijesmo mogle da dobijemo bolju grupu i moramo da budemo zadovoljne žrijebom. Protiv Finske smo igrale prije nekoliko godina, Ukrajina nam je bila protivnik na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dok smo se sa Njemačkom sastale na šampionatu u Poljskoj prije dvije godine. Sa svim selekcijama imamo pozitivan skor, ali više nema lakih protivnika, jer svi igraju košarku. Jasno je da sve zavisi od nas i da imamo realne šanse da se plasiramo na smotru najboljih selecija Starog kontinenta, ali moramo da budemo ozbiljne i da budemo na najvišem nivou u kvalifikacijama, kako bi se vratile na pravi put nakon neuspjeha u Francuskoj - kazala je Dubljević za KSCG.

Portal Analitika