Svijet

Poginuo glumac Pol Voker

0112polvokerok
G
lumac Pol Voker, koji se proslavio ulogom u filmu "Paklene ulice", poginuo je sinoć u saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji, javlja Blic.

Poginuo glumac Pol Voker
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenose američki mediji, tragedija se dogodila u subotu popodne u mjestu Santa Klarita, u blizini Los Anđelesa, pošto je "porše" kojim je upravljao Vokerov (40) prijatelj sletio s puta, zakucao se u lampion i eksplodirao. Da se nesreća zaista dogodila, potvrđeno je i na Vokerovom Tviter profilu.

Voker je rođen u blizini Los Anđelesa 12. septembra 1973. Bio je najstarije od petoro djece u porodici poznatih. Njegov djed Vilijam je bio učesnik bitke u Perl Harburu, a godinama se uspješno profesionalno bavio boksom. Majka Šeril je u mladosti bila poznata manekenka, dok mu je otac, koji se takođe zove Pol, ostvario zavidnu karijeru u privatnoj fimi čija je glavna djelatnost bila usmjerena na izgradnju kanalizacionih instalacija.

Pol je odgajan u hrišćanskom duhu- završio je hrišćansku školu „Village Christian School“, a nakon okončanja srednje škole neočekivano je riješio da izučava prirodnu nauku i diplomirao je na odsjeku biologije. Karijeru je počeo kao dijete u reklamnoj kampanji brenda Pampers, a nakon ovog projekta uslijedili su i drugi koji su bili vezani za modnu idustriju.

Sa 12 godina je počeo da radi dječije televizijske emisije. Na filmu je debitovao 1987. u horor komediji „Monster in the Closet“, a nakon toga uslijedile su još neke, skoro beznačajne role sve do 1998. Tada je dobio ulogu koja mu je donijela svjetsku slavu u komediji „Meet the Deedles“, a nakon nje uslijedili su podjednako uspješni „Pleasantville“, „Varsity Blues“, „She's All That“ i „The Skulls“.

Početkom 2000-ih se proslavio ulogom u akcionom filmu "Paklene ulice" u kome je zaigrao zajedno sa Vinom Dizelom. Poznat je i po ulogama u filmovima „Joy Ride“, „Into the Blue“, „Timeline“, a zaigrao je i u filmu Klinta Istvuda „Flags of Our Fathers“.

Portal Analitika