Turizam

AL ULAMA: Ulagaćemo u turizam, poljoprivredu i održivi razvoj

0112alulamaok
C
rna Gora je izuzetno bogata država- imate plodnu zemlju, obilje vode i sezonske temperature, što pogoduje stvaranju osnova za jaku poljoprivrednu proizvodnju. UAE se, s druge strane, suočavaju sa izazovima koji se tiču klimatskih uslova i geografije, dok posjeduju druge izvore i sve veću potrošnju. Smatram da postoji nadopunjujući odnos koji bismo mogli da istražimo, izjavila je u intervjuu Pobjedi ambasadorka Ujedinjenih Arapskih Emirata u Crnoj Gori Hafsa Abdula al Ulama.

AL ULAMA: Ulagaćemo u turizam, poljoprivredu i održivi razvoj
Portal AnalitikaIzvor

-Oblasti prema kojima će UAE izraziti veliko interesovanje su voda, visokoproduktivna poljoprivreda, stočarska i mljekarska proizvodnja i ribolov. Sa ministrom Petrom Ivanovićem smo imali više razgovora sa ciljem stvaranja odnosa razumijevanja po tom pitanju. Kreditna podrška poljoprivrednicima je dobar početak na tom putu. Smatram da je važno da Crna Gora uvidi svoj ogroman potencijal u poljoprivredi i da uspije da ga kapitalizuje- poručila je al Ulama.

Kako je dodala, investitori iz UAE žele čvrsta pravila poslovanja, podsticaje za ulaganja i olakšane procedure.

-Naši investitori su jako posvećeni i cijene čvrste temelje poslovanja u zemljama u koje investiraju. Na mene je ostavilo snažan utisak to što je Crna Gora stavila održivi razvoj na vrh svoje agende i zbog bogatstva prirodnim izvorima imate razloga da budete na čelu kolone koja zagovara održivi razvoj- navela je ona.

foto: thenational.ae

Portal Analitika