Društvo

Vijesti: Mugoša hoće fotelju u Briselu

0112miomirmugosaok
P
redstavnici Opštine Budva optužili su podgoričkog gradonačelnika Miomira Mugošu da pokušava da prisvoji inicijativu da Zajednica opština Crne Gore (ZOCG) dobije predstavnika u Briselu, navodeći da su u taj posao ranije uključeni članovi te primorske opštine, pišu Vijesti. Oni su upozorili da Budva ne bi smjela biti izostavljena iz tog procesa.

Vijesti: Mugoša hoće fotelju u Briselu
Portal AnalitikaIzvor

Mugoša je početkom novembra kazao da su predstavnici EU podržali inicijativu da ZOCG dobije predstavnika u Briselu, navodeći da je inicijativu podnio Glavni grad. Mugoša je tada kazao da odluku treba donijeti što prije i da treba izabrati pravu osobu.

Potpredsjednik Opštine Budva Ljubomir Filipović kazao je da nije pravilo da Glavni grad bude nosilac tog procesa.

-Budva ima administrativni budžet ravan Podgorici i ne bi smjela biti izostavljena. Od marta ove godina naša opština sprovodi ozbiljna istraživanja o mogućnostima koje nudi predstavljanje Budve u Briselu. U ovom cilju imamo redovnu komunikaciju sa predstavnicima Komiteta regiona EU i predstavništvima lokalnih i regionalnih nivoa vlasti iz okruženja. O tome redovno obavještavamo javnost i državne institucije- rekao je Filipović, ističući da je Glavni grad kroz mrežu diplomatskih predstavništava „po prirodi stvari već prisutan u Briselu“ i da treba otvoriti prostor drugim opštinama da budu predstavljene.

Portal Analitika