Društvo

Ciklus predavanja o obnovljivoj energiji u podgoričkoj Gimnaziji

gimnazija
U
podgoričkoj  gimnaziji "Slobodan Škerović" u Podgorici od 2. do 4. decembra, u terminu od 9.30 h do 16.30 h, biti održan ciklus predavanja o klimatskim promjenama i obnovljivoj energiji, sopšteno je Portalu Analitika iz Gimnazije.

Ciklus predavanja o obnovljivoj energiji u podgoričkoj Gimnaziji
Portal AnalitikaIzvor

Rukovodioci seminara su CBS - Crossing Borders Students, a polaznici učenici Gimnazije "Slobodan Škerović" .

Organizacija CBS okuplja studente sa Univerziteta iz Šutgarta, Njemačka, koji realizuju obrazovne projekte na području obnovljive energije u zemlji i inostranstvu, sa posebnim osvrtom na razvoj saradnje sa školama u okviru čega CBS organizuje edukativni projekat u Crnoj Gori sa ciljem da podigne svijest učenika o obnovljivoj energiji.

U tom smislu, učenici će imati prilike da učestvuju na trodnevnom seminaru, u okviru koga će prisustvovati teoretskim predavanjima na kojima će se informisati o značaju obnovljive energije i klimatskim promjenama.

Ujedno,  sprovešće se i praktičan dio u kojem će voditelji pomagati učenicima da naprave modele auta sa pogonom na električnu energiju. U okviru seminara, učenicima će se predstaviti i privatna firma BB solar čiji su osnivači bivši učenici škole.

BB solar se bavi obnovljivim izvorima energije i energetskom efikasnošću, i uključeni su u proces pripreme za proizvodnju električne energije iz hidro i solarnog potencijala u Crnoj Gori.

S obzirom na to da će se iste radionice sprovesti i u Gimnaziji u Danilovgradu, učenici će organizovati zajedničku izložbu modela nastalih u okviru ovog seminara, a koji podržavaju koncept obnovljive energije (u srijedu, 4.decembra u Gimnaziji "Slobodan Škerović" sa početkom u 14,30h).

 

 

Portal Analitika