Fudbal

T1CFL: Trijumf Čelika, ubjedljivi Mornar i Dečić

T1CFL
Po dvije pobjede domaćina i gostiju i jedan remi skor je 16. kola Telekom Prve crnogorske fudbalske lige - Čelik je u finišu meča golom Zorića savladao Mladost na Starom aerodromu 1:0, i prišao Sutjesci na bod, koja će sjutra u derbiju dana dočekati Budućnost.

T1CFL: Trijumf Čelika, ubjedljivi Mornar i Dečić
Portal AnalitikaIzvor

Pet golova viđeno je u Budvi. Mogren je poveo sa bijele tačke, uslijedio je preokret Lovćena, ali je Kalezić dva minuta prije kraja poravnao na 2:2. Ipak, u sudijskoj nadoknadi vremena Stojanović je donio sva tri boda Cetinjanima. Mornar je sa dva gola Rotkovića ubjedljivo savladao Zetu 4:0, ubjedljv je bio i Dečić protiv Grblja i to 3:0, a golova nije bilo između Petrovca i Rudara.

Fudbaler Zete iz Golubovaca, Petar Orlandić, sa devet postignutih golova najbolji je strijelac Telekom Prve crnogorske lige nakon 16 odigranih kola. Najbolji strijelac Telekom Prve lige od ove sezone osvojiće trofej Radija Crne Gore, koji ta medijska kuća prvi put dodjeljuje u čast velikog jubileja.

Vezisti Grblja Ivan Delić i Čelika Darko Zorić i golgeter Mornara Luka Rotković postigli su po sedam, Nikola Vujović iz Mogrena šest, a po gol manje Andrija Kaluđerović iz Rudara, igrači Sutjeske Darko Isidorović i Srđan Radonjić i Aleksandar Vujačić iz Petrovca.

Stari aerodrom:

Mladost - Čelik 0:1 (0:0)

Zorić 77'

Tuzi:

Dečić - Grbalj 3:0 (1:0)

Kuč 39', Lazarević 48', Vujačić 55'

Petrovac:

Petrovac - Rudar 0:0

Bar:

Mornar - Zeta 4:0 (1:0)

Rotković 30', 44', Arsenijević 50', Mijušković 68'

Budva:

Mogren - Lovćen 2:3 (1:1)

G. Vujović 3' (p), Kalezić 88' - Merdović 29', Bogdanović 54', Stojanović 90'

Neđelja:

13:00h Sutjeska - Budućnost

TabelaT1CFL30
Portal Analitika