Košarka

Sjutra žrijeb kvalifikacija za EP košarkašica

FIBAEurope
Ž
rijeb kvalifikacionih grupa za seniorsko prvenstvo Evrope za košarkašice biće održan sjutra u Minhenu, a crnogorska reprezentacija biće žrijebana iz prvog šešira, saopšteno je iz FIBA Evrope.

Sjutra žrijeb kvalifikacija za EP košarkašica
Portal AnalitikaIzvor

Šampionat će biti odigran 2015. godine u Mađarskoj i Rumuniji. Saopšteno je da će u kvalifikacijama nastupiti 22 reprezentacije, koje će biti podijeljene u četiri grupe sa po četiri, odnosno dvije grupe sa po tri tima. Plasman na šampionat izboriće šest prvoplasiranih i pet najboljih drugoplasiranih selekcija.

Crna Gora će biti nosilac na žrijebu, zajedno sa Švedskom, Italijom, Velikom Britanijom, Hrvatskom i Slovačkom. U drugom šeširu biće Rusija, Litvanija, Ukrajina, Letonija Poljska Bugarska, a u trećem Izrael, Estonija, Njemačka, Slovenija, Belgija i Holandija. Makedonija, Portugal, Finska i Luksembur čine četvrti, posljednji šešir.

Termini kvalifikacionih mečeva su 8, 11, 15, 18, 22. i 25. jun naredne godine. Plasman na Evropsko prvenstvo obezbijedili su Mađarska i Rumunija kao domaćini, odnosno Grčka, Španija, Francuska, Srbija, Bjelorusija i Češka na osnovu rezultata sa prošlog prvenstva. (Mina)

Portal Analitika