Abiznis

Uklonjena i konzervirana tri posljednja stuba hotela Crna Gora

hcg

I
nvestitor hotela „Hilton Podgorica Montenegro“ uklonio je i konzervirao tri preostala stuba iz kolonade kružnih stubova sajužne i zapadne fasade tog objekta, kako bi ih očuvao, dok se ne izvrši ojačanje i sigurnost temeljne jame u skladu sa izmijenjenim revidiranim glavnim projektom, saopšteno je Pobjedi iz Uprave za inspekcijske poslove.

Uklonjena i konzervirana tri posljednja stuba hotela Crna Gora
Portal AnalitikaIzvor

Hotel „Crna Gora“ srušen je početkom avgusta, kako bi se na njegovom mjestu sagradio hotel „Hilton“ sa pet zvjezdica. Tom prilikom većim dijelom porušena je i kolonada kružnih stubova s prednje strane nekadašnjeg hotela, koja nije bila predviđena za rušenje. Izvođač radova je „Normal kompani“, čiji je vlasnik Žarko Burić.

Iz Uprave su podsjetili da je, radi vraćanja autentičnosti u dijelu izgleda terase i kolonade, inspektor za građevinarstvo u avgustu zabranio izvođenje radova koji se odnose na navedeni dio objekta i naložio izmjenu glavnog projekta zbog nepredviđenih okolnosti nastalih usljed rušenja tog dijela hotela.

„S tim u vezi investitor je uradio Projekat zaštite temeljne jame i shodno istom izvodi radove na način što će se prvo ojačati i osigurati temeljna jama radi dalje izgradnje prizemlja, vraćanja kamenih ploča na zidove i kolonade stubova“, naveli su iz PR službe Uprave za inspekcijske poslove.

Kako su dodali, građevinska inspekcija u kontinuitetu nadzire gradnju hotela „Hilton", a tako će biti sve do dobijanja upotrebne dozvole. Navedeno je i da dinamika izvođenja radova zavisi od investitora i izvođača radova. Izvođač radova je „Normal kompani“, čiji je vlasnik Žarko Burić.

Podsjetimo, mnoge partije, građani i nevladine organizacije osudili su ljetos rušenje hotela „Crna Gora“, ocjenivši da je na taj način srušeno jedno od bitnijih obilježja Podgorice. (Pobjeda)

 

Portal Analitika