Politika

BANOVIĆ: Hoće li koalicija moći da opstane- biće jasnije narednih mjeseci

banovicslajd
H
oće li koalicija moći da opstane biće jasnije narednih mjeseci, a Socijaldemokratska partija će morati povesti računa i o političkoj racionalnosti, a ne samo o principijelnosti ako se državno-partijski mediji budu koristili za obračun sa njom a ne sa stvarnim društvenim problemima, saopštio je u intervjuu za „Dan“ šef poslaničkog kluba SDP-a Borislav Banović.

BANOVIĆ: Hoće li koalicija moći da opstane- biće jasnije narednih mjeseci
Portal AnalitikaIzvor

On je rekao da će narednih mjeseci SDP imati jasnije odgovore na pitanje da li ova koalcija može bolje, može li da mijenja prioritete i načine upravljanja u otekrivanju proklamovanih ciljeva  i šta je moguća alternativa, i tada će biti jasan stav SDP-a.

- Naravno i DPS-a, možda i oni odluče da napuste koaliciju. Do tada ćemo mi nastaviti pojedinačnu saradnju po konkretnim političkim i ekonomskim pitanjima i sa svima koji imaju isto mišljenje o njima, naveo je Banović.

Upitan da li će na predstojeće lokalne izbore u Podgorici, nastupiti u koaliciji sa udruženom opozicijom ili kao državotvorni blok sa Pozitivnom i Forumom 2010, Banović je rekao da će odluku o tome da donese opštinski odbor.

- Ne bih podržao predizbornu koaliciju udružene opozicije ni iz širih ni iz užih partijskih razloga. S druge strane, svakako je dobra saradnja i okupljanje svih koji dijele osnovne poglede na državu, građansko društvo, spoljnopolitičke prioritete i način rješavanja aktuelnih ekonomskih, socijalnih i političkih pitanja, zaključio je Banović.

Portal Analitika