Košarka

Budućnost tri meča bez publike i 15 hiljada eura!

BuducKos1ok1011
D
isciplinski sudija Eurokupa, Patrick Grandjean kaznio je košarkaški klub Budućnost VOLI sa tri utakmice bez gledalaca, i 15000 eura, zbog incidenata tokom utakmice 6. kola sa PAOK-om, 19.novembra u Podgorici.

Budućnost tri meča bez publike i 15 hiljada eura!
Portal AnalitikaIzvor

U obrazloženju odluke navedeno je da je od početka meča bila veoma neprijateljska atmosfera prema gostujućem klubu i da su prije i tokom susreta bačane petarde na parket, kao i da je na tribini upaljena baklja. Zbog toga je utakmica bila prekinuta 14 minuta.

"Smatramo da je kazna neprimjereno velika, i da smo kao organizatori preduzeli sve neophodne mjere da meč visokog rizika, kakva je bio ovaj sa PAOK-om protekne u najboljem redu. Znajući da dolazi 200 navijača gostiju, bilo je angažovano oko 150 službenika obezbjedjenja "Guard Popović", 80 službenika Uprave policije za unutrašnje obezbjedjenje, i 80 policajaca za spoljnje obezbjedjenje. Na ulazu u dvoranu kontrolisani su i pretresani svi navijači. Tom prilikom oduzete su brojne petarde, a tokom utakmice nekoliko lica je i privedeno. Takodje se mora istaći da su se veoma nekorektno ponašali i navijači PAOK-a koji su i prije i tokom utakmice ubacivali na teren petarde, i druge predmete. Ovom odlukom disciplinske komisije Eurokupa, osim Budućnost VOLI kažnjeni su i istinski ljubitelji košarke u Podgorici koji neće biti u prilici da posmatraju utakmice evropskog kupa" - izjavio je Slavko Radulović, izvršni direktor KK Budućnost VOLI.

Portal Analitika