Društvo

Cetinjani položili vijence na spomenik Marku Savovu Martinoviću

2911cetinjani
D
elegacija Prijestonice Cetinje i Udruženja boraca Narodno – oslobodilačkog rata – Cetinje položila je danas vijenac na spomenik narodnom heroju Marku Savovu Martinoviću, u mjestu Barutana kod Kolašina, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Prijestonice.

Cetinjani položili vijence na spomenik Marku Savovu Martinoviću
Portal AnalitikaIzvor

U delegaciji su bili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, predsjednik Senata Prijestonice Cetinje dr Milovan Janković, predsjednik UBNOR Cetinje Stevan Radunović i članovi rukovodstva cetinjskog UBNOR-a.

Obraćajući se prisutnima, predsjednik UBNOR Cetinje Stevan Radunović podsjetio je na brojne događaje iz Drugog svjetskog rata u kojima je aktivnu ulogu imao Marko Savov Martinović, narodni heroj rođen u Bajicama. On je naglasio i kako je Martinović, koji je stradao tokom ratnih dejstava 1943. godine u Kolašinu, bio član Lovćenskog partizanskog odreda, Lovćenske čete, a potom i IV Crnogorske brigade, te da je – između ostalog – učestvovao u IV i V ofanzivi.

Zajedno sa predstavnicima cetinjske delegacije, spomenik na Barutani obišao je i predsjednik UBNOR Kolašina Gojko Vlahović.

Inače, uoči polaganja vijenca na spomenik Marku Savovu Martinoviću, delegacija Prijestonice Cetinje i UBNOR prisustvovala je Svečanoj akademiji povodom sedam decenija od osnivanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Crne Gore i Boke.

Portal Analitika