Društvo

BEOGRAD: Održane prve bilateralne političke i konzularne konsultacije između Crne Gore i Srbije

2911srbija
P
rve bilateralne političke i  konzularne konsultacije između Crne Gore i Srbije održane su u Beogradu na nivou pomoćnika ministara, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.

BEOGRAD: Održane prve bilateralne političke i  konzularne konsultacije između Crne Gore i Srbije
Portal AnalitikaIzvor

„Tokom razgovara izraženo je obostrano zadovoljstvo razvojem međudržavnih odnosa, koji konstantno dobijaju na sadržaju i dinamici, a koje prati i intenzivan politički dijalog. U prijateljskoj i otvorenoj atmosferi razmotrena su pitanja bilateralne saradnje, intenziviranja saradnje na planu evropskih integracija, kao i u okviru regionalnih incijativa. Pozitivno je ocijenjena i dosadašnja saradnja i komunikacija u oblasti konzularnih poslova“, stoji u saopštenju.

Kako se dalje navodi konstatovan je značaj  održavanja bilateralnih političkih i konzularnih konsultacija između dvije države i dogovoreno njihovo redovno održavanje.

„Delegaciju ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore koju je predvodio Željko Perović, generalni direktor Generalnog direktorata za bilateralne poslove, primio je i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Ivan Mrkić, koji je izrazio zadovoljstvo kvalitetom odnosa između Crne Gore i Republike Srbije i prenio interes Srbije da odnose sa Crnom Gorom intenzivira i konstantno unapređuje“, stoji u saopštenju MVPEI.

Portal Analitika