Politika

MEDOJEVIĆ: Đukanović najveća promašena investicija ruske politike

medo2811
L
ider pokreta za promjene i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević kazao je da je premijer Milo Đukanović najveća promašena investicija ruske politike.

MEDOJEVIĆ: Đukanović najveća promašena investicija ruske  politike
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući izjavu ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Čepuria koji je konstatovao  da je priključenje Crne Gore NATO “majmunska politika”, Medojević je kazao da razumije tu reakciju s obzirom da je, kako nagašava premijer Đukanović „upleten u tajne sporazume sa Rusijom“.

- Ta dvostruka igra - obećavajući Vašingtnu da će Crna  Gora ući u NATO a Moskvi da neće, rezultirala je razumljivom ljutnjom ruske diplomatije. Ispostavilo se da je Đukanović najveća promašena investicija ruske  politike van Rusije i sad imamo ovakave neprimjerene i ponižavajuće reakcije ruske diplomatije. Da Đukanović nije upleten u tajne sporazume sa Rusijom reakcija crnogorske države bila bi monogo snažnija i veća. Trebali su da se izjasne i predsjednik države, Valde i Skupštine a ne niži činovnik Valde. Vlada je odgovorila na najniži mogući način što znači da je ova valst grešna u odnosima sa zvaničnom Moskvom. Vidjećemo koliko ćebrzo DPS i SDP ispuniti instrukcije koje su im javnim i tajnim putem poslte – rekao je Medojević na današnjoj konferenciji za medije u crnogorskoj Skupštini.

On je naglasio da je Crna Gora jedini kandidata koju je NATO bombardovao.

- Do sada nijedna zemlja koja je bila članica nije bila u ratnom sukobu sa NATO i zbog toga je potrebno da se u Crnoj Gori  kroz jednu kampanju razgovara o NATO-u i da građani donesu odluku. Vrijeme je da građani konačno znaju da je jedina stranka koja je iskreno protiv NATO-a u Cronj Gori zbog tajnih veza sa ruskim strukturama - DPS. Poslije 15 godina na Glavnom odboru stavljauju pitanje NATO-a – rekao je lider PzP-a.

Medojević je danas predstavio dva prijedloga zakona u ime Demokrtaskog fronta koji se tiču neisplaćivanja zarada zaposlenima i „zelenaških kamata“.

- I jedan i drugi problem su tretirani raznim zakonima u Crnoj Gori ali do sada nije bilo efikasnog riješenja i mi danas imamo na hiljade zaposlenih kojima se ne isplaćuju zarade. Zbog toga će DF staviti u proceduru ova dva prijedloga zakona. Mi samtramo da neisplaćivanje  zarada od poslodavaca treba da bude tretirano kao krivično dijelo – rekao je Medojević.

On je istakao da je DF predvidio da se u Zakonu o obligacionim odnosima definiše najvisočija kamata koja je moguća u ugovorima o pozajmicama.

- Po našem zakonu zelenašenje je zabranjeno i tretira se kao krivično djelo. Ali ono se odvija tako što se potpisuju ugovori i određuju astronomske kamate i za koje se kao garancije za male svote novca uzimaju višestruko vrijednije nekretnine. Mi izmjenom Zakona o obligacionim odnosima bi jednostavno obavezali Centralnu banku da svojom odlukom definiše maksimalnu kamatu. Di oko međusobnih kreditnih aranžmana građana nije definisan ni na jedan način i tu se otvara prostor za djelovanje zelenaških bandi – poručio je Medojević.

Portal Analitika