Društvo

Rolović: Ograđujemo se o uvrede upućene bilo kome na fb stranici

29fb
N
a svojoj facebook stranici sinoć se obratio javnosti ujak ubijene braće Gojačanin, Željko Rolović. U svom obraćanju dotakao se aktuelnih natpisa i komentara na facebook stranici “Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin”. U njemu se kaže:

Rolović: Ograđujemo se o uvrede upućene bilo kome na fb stranici
Portal AnalitikaIzvor

“Moje večerašnje obraćanje je vezano za poslednja dešavanja u javnosti i tekstovima koji se pojavljuju na fb stranici ‘Svi smo mi Dejan i Ljubo Gojačanin’, posvećenoj mojim tragično preminulim sestrićima.

Osnivanje te facebook grupe doživljavao sam kao lijepo sjećanje na njih, njihovu mladost i ljepotu i neki nastavak njihovog postojanja kroz tu stranicu. Želio sam i mislio da će se tu propagirati humani ciljevi, upozoravati mladi naraštaji, da nasilja bude sve manje i da se slične tragedije više nikome ne dogode. Njihovi rano prekinuti životi, broj ljudi koji je u bolu saosjećao sa nama, dovoljno govori kakvi su oni bili momci. Moje želje su bile usmjerene ka više ciljeva, da dobiju pošteno suđenje, zatim spomen obilježje u svom rodnom gradu, dostojan spomenik na gradskom groblju i da svi budemo pri ruci njihovoj majci.

Svoj način života sam maksimalno promijenio, pokušavajući kontrolisati bol i naučiti da tišina može i da mi prija. Ali, stvarnost mjesecima unazad mi remeti mir i ciljeve, jer se dešavaju stvari koje ne mogu da prihvatim. Na fb stranici su se počeli pojavljivati mnogi neprimjereni tekstovi, vrijeđaju se mnoge osobe mojoj porodici nepoznate, vode grube polemike, koriste pogrdni izrazi, iznose se detalji sa suđenja, donose presude... Sve sam ovo mjesecima istrpio, konstatno se nervirajući, ne želeći da ulazim u bilo kakve diskusije i konflikte jer za njih nemam vremena, volje i energije. Jednostavno sam mislio da će osoba koja to piše smanjiti doživljaj ili se umoriti, pa prestati da iskorištava stranicu za lične obračune i borbe - najviše sa samom sobom. Ali, bolesnoj ambiciji za popularnošću i karijerizmom nije bilo kraja, mislio sam da će se u međuvremenu pronaći u nekoj drugoj oblasti šou-biznisa, a ne preko mojih mrtvih sestrića.

Poslednja dva dana su se dogodile stvari koje su prelile času i na koje ne mogu ostati nijem.

Diskreditovan je gradonačelnik Bara, gosp. Žarko Pavićević, čovjek koji je bio uz porodicu u tim najtežim danima, pružio moralnu, ljudsku i finansijsku pomoć. Čovjek je na najgrublji način napadnut i ocrnjen, uz objašnjenje da je on taj koji blokira dodjelu spomen-obilježja sa imenom pokojnika. Sve je to apsolutna neistina, jer sam sastancima prisustvovao i bio svjedok njegovog zalaganja, posjedujem dokumentaciju koja govori da je postupak u toku. To je jedan složen proces, koji zahtijeva vrijeme i komplikovanu proceduru, ali ja ne gubim nadu da će to u dogledno vrijeme biti povoljno riješeno. Jer značaj dodjele tog spomen obilježja je bitan sa sve nas i buduća pokoljenja i treba da stoji u centru Bara kao opomena svakom da ne pomisli, a kamoli da uradi nešto slično. Moja porodica i ja želimo da živimo dostojanstveno u ovom gradu, kao i do sada, ostavljajući institucijama da rade svoj posao, ograđujući se o uvrede upućene bilo kome na fb stranici, jer sve što želimo i mislimo da treba nekom da kažemo - reći ćemo u lice kao ljudi”.

Portal Analitika