Abiznis

MOL tuži hrvatsku Vladu

29mol
M
ađarski MOL zatražio je od Međunarodnog centra za rješavanje investicionih sporova da počne arbitražu protiv hrvatske Vlade zbog kršenja određenih obaveza i postupaka u vezi sa investicijama kompanije u Hrvatskoj.

MOL tuži hrvatsku Vladu
Portal AnalitikaIzvor

Zahtjev za arbitražu podnesen je protiv hrvatske Vlade putem pravnog zastupnika, međunarodne advokatske kancelarije Weil, Gotshal & Manges, a u skladu sa Ugovorom o energetskoj povelji, navodi se u saopštenju.

MOL, strateški partner hrvatske Vlade i, kako se navodi, veliki ulagač u Hrvatsku to čini radi pokretanja pravne procedure za ostvarivanje svojih prava, iako ostaje otvoren i za pregovore o sporu s hrvatskom stranom, prenosi Biznis.ba.

„MOL se odavno smatra strateškim partnerom hrvatske Vlade kao jedan od najvećih stranih ulagača u hrvatsku ekonomiju. U tome duhu MOL oduvijek traži prijateljsko rješenje svakog spora između MOL-a i hrvatske Vlade“, navodi se u saopštenju.

MOL ima određene pravne obaveze u odnosu na svoje dioničare, da nastavi s pregovorima u dobroj vjeri, ali ima i pravnu obavezu da počne pravni postupak za ostvarivanje svojih prava, navodui se u MOL-ovom saopštenju i dodaje kako mađarska naftna kompanija ostaje otvorena daljem traženju rješenja spora pregovorima.

(MINA-BUSINESS)

Portal Analitika