Ostalo

BULATOVIĆ: Čast mi je što sam donio zlatnu medalju Univerzitetu Donja Gorica

2911dusanbulatovic1
N
a takmičenju „Euro Comillas“ koje je u Madridu održano od 21-24. novembra, Dušan Bulatović student Pravnih nauka na Univerzitetu Donja Gorica, osvojio je zlatnu medalju u stonom tenisu. U razgovoru za Portal Analitika Dušan ističe da mu mnogo znači osvojeno priznanje i da mu je čast što je UDG-ju donio zlatnu medalju.

BULATOVIĆ: Čast mi je što sam donio zlatnu medalju Univerzitetu Donja Gorica
Portal AnalitikaIzvor

- U pitanju je takmičenje pod nazivom „Euro Comillas“. Pomenuta velika studentska sportska smotra, koja se održala u glavnom gradu Španije - Madridu , od 21. do 24. novembra, okupila je preko 1000 sportista sa raznih univerziteta iz Azije, Afrike, Evrope, koji su se takmičili u 8 sportskih disciplina, među kojima je i stoni tenis - pojasnio je Bulatović i dodao da je bio jedini učesnik iz Crne Gore:

- Bio sam jedini učesnik iz Crne Gore i predstavljao sam Univerzite Donja Gorica. Osvojio sam prvo mjesto, pošto sam u finalu savladao predstavnika Univerziteta Singidunum, Miroslava Čolakovića, rezultatom 3-2 - kazao je Bulatović.

2911dusan-bulatovic
On nije krio zadovoljstvo zbog postignutog uspjeha.

- Bila mi je velika čast što sam predstavljao svoj univerzitet i donio mu zlatnu medalju. Moram priznati da mi mnogo znači ovo priznanje. Sigurno je da ću se potruditi da, i u daljem periodu, ostvarujem zapažene rezultate na nivou studentskih takmičenja - potcrtao je Bulatović.

Ovaj uspješni student za Portal Analitika navodi da je stonim tenisom počeo da se bavi sa 12 godina. Prve korake je napravio u Stonoteniskom klubu „Budućnost“ iz Podgorice, pod trenerskom palicom Petra Devića. Kasnije se usavršavao vježbajući sa kineskim bračnim parom Huang Xi Ping i Chen Baoqin. Prošao je sve reprezentativne selekcije, te učestvovao na četiri Evropska prvenstva za mlade i na mnoštvo drugih međunarodnih takmičenja.

Za seniorsku reprezentaciju Crne Gore debitovao je u martu 2012. godine na Svjetskom prvenstvu u Dortmundu.

Bulatović je najavio da ga već u martu sljedeće godine očekuje učešće na prestižnom studentskom takmičenju „Beirut unisports festival“ u Libanu.

- Već u martu naredne godine očekuje me prestižno studentsko takmičenje „Beirut unisports festival“ u glavnom gradu Libana, na kojem sam već učestvovao i na kojem sam osvojio zlatnu medalju, pa se nadam da ću ponoviti taj uspjeh - zaključio je Bulatović.

 

Portal Analitika